פגיעה בעצב בצוואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/10/2011 | 19:07 | מאת: עדן

שלום, אימי עברה ניתוח בצוואר לפני כ 5 שנים. מאז הניתוח היא סובלת מכאבים כתוצאה מפגיעה בעצבים. היא עברה מספר בדיקות וכעט היא מעוניינת לעבור ניתוח. בבדיקות אולטראסאונד נכתבה ההבחנה הבאה: אונה ימנית 30-13-11 אונה שמלית 30-14-9 מ עם קשר קידמי מרכזי (6 מ'מ) אזואקואי בעל דופנות מעובים. היפואקואים וללא זרימת דם בתוכו.נצפו בלוטות לימפה מוגדלים בשרשרת הגיוגולאריס. עם ציר אורכי מימין עד 16מ,מ ומשמאל עד 10מ,מ- בלוטות רגילות? לסיכום; בלוטת המגן בגבול תחתון של הנורמה עם קשר משמאל. יש לציין זרימת דם מוגברת באונה השמאלית מה המשמעות של תשובה זו? והאם מומלץ לבצע את הניתוח? המון תודות עדן

03/10/2011 | 19:05 | מאת: ד"ר טליה מרק

אין מקום להחלטות על ניתוח בלי בדיקה פיזית פנים אל פנים ובדיקה של כל החומר הרפואי.גשו לרופא אא"ג פנים אל פנים.

מנהל פורום אף אוזן גרון