שקיעת עור תוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/10/2011 | 11:57 | מאת: שמעון

לבננו בן תשע היה ניתוח כפתורים בגיל שנתיים. לאחר שנה הכפתורים יצאו. לאחר תקופה הרופא הודיע לנו כי אין צורך בהמשך מעקב. בתקופה האחרונה היו לו מספר הפרשות מוגלה, ובמקביל הבחנו כי קיימת אצלו ירידה מסוימת (לא קשה) בשמיעה, ובבדיקת שמיעה נמצאה ירידה הולכתית בשמיעה, באוזן שמאל בינונית ובאוזן ימין קלה. פנינו לרופא א.א.ג, והוא אמר שיש לילד באוזן שמאל שקיעה עור תוף בצורה די קשה, עם הדבקות. ובאוזן ימין שקיעה ללא הדבקות, והוא המליץ 'לנסות' לבצע ניתוח כפתורים. ואולם רופא אחר המליץ על שימוש במכשיר אייר פופר. השתמשנו במכשיר פעמיים. הטיפול היטיב עם השמיעה. אך הוא גרם לכאבים קלים. ומאז הילד לא מוכן לשתף פעולה עם המכשיר. ברצוננו לשאול: א. האם המכשיר אכן יעיל לטווח ארוך? ב. מה ניתן לעשות כדי להביא את הילד לשתף פעולה עם המכשיר, שבעז"ה ירפא את אוזנו? ג. האם אפשר לבצע ניתוח כפתורים או ניתוח אחר כדי לרפא את עור התוף ולהחזירו למקומו. תודה רבה תודה רבה

03/10/2011 | 18:34 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כדי שאוכל לעזור אני צריכה לראות את הילד פנים אל פנים. בברכה וגמר חתימה טובה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון