מסטואיד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/10/2011 | 17:31 | מאת: דני

שלום ושנה טובה לפני כ 4 חודשים איבחנו לי דלקת באוזן חיצונית.נתנו אנטיביוטיקה וטיפות. גם אחרי הטיפול המשיכו צפצופים באוזן (טינטון). ב MRI ראש ,שנעשה (מסיבות אחרות) כשבועיים אחר כך,אובחן שהכל בסדר.נמצאה רק מלאות במסטואיד (ללא האדרה) בשמאל.המפענח כתב-ייתכן נוזלים כביטוי לתהליך דלקתי.הרופא אמר שאין מה להתרגש מזה. לפי מה שקראתי המסטואיד הוא באיזור פנימי יותר. השאלה- האם התוצאה הזאת מתאימה לשבועיים אחרי סיום טיפול בדלקת אוזן חיצונית.או שמא היא יכולה להצביע על התפתחות בדלקת- מעבר שלה לאוזן התיכונה או הפנימית תודה

03/10/2011 | 19:01 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אפשר שיהיו נוזלים אחרי דלקת באוזן, לרוב אז מדובר בדלקת אוזן תיכונה. ה MRI הוא לא הבדיקה הכי טובה להערכת אוזן ובעצם הכי פשוט הוא לגשת לרופא אא"ג עם הדיסק של ה MRI שיבדוק פנים אל פנים, יראה את הצילומים ויחליט אם בכלל יש בעיה. בברכה וגמר חתימה טובה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון