אבוד שמיעה חלקי פתאומי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

01/10/2011 | 13:17 | מאת: טניה

שלום! אני בת 38, בריאה באופן כללי (אבל סובלת ממשקל עודף ומקוצר ראייה), לא מטופלת בתרופות ולא סובלת ממחלות כרוניות. אך אחרי לידה (וכנראה בגלל משקל עודף) כשנתיים לעתים יש לי לחץ דם גבוהה יותא מהרגיל בסביבות 140/90. לפני כשבועיים התעוררתי בבוקר עם תחושה של אוזן ימין אטומה. כמה חודשים לפני זה היו לי מספר פעמים בודדים סחרחורות, אשר נמשכו פחות מדקה (הרגשתי שהכל מסתובב, אך לא אבדתי שיווי משקל). גם כחודשיים לפני המקרה היו לי כמה פעמים בחילות(כמו בהריון, כאשר אני לפני המחזור וחשבתי שאלהם שינויים הורמונאליים). ביצעתי בדיקת שמיעה, אשר הצביעה על ליקוי מזערי בתדר 8KHZ באוזן ימין (25DBL) ובאוזן שמאל הכל תקין - קיימת א-סימטריה קלה בין האוזניים לרעת ימין בתדרים גבוהים. קיבלתי פרגניזון 60 מ"ג 3 ימים והקופה לא מאשרת בדיקת MRI. בבדיקה פיזית הכל נראה תקין. כרגע אני עדיין מרגישה תחושת אטימות באוזן ימין, אך המצב יותר טוב. יחד עם זאת, תחושת אטימות לא קבועה ומשתנה - לעתים אני מרגישה שאוזן ימין אטומה יותר ולעתים האטימות יורדת כמעט לגמרי. כאשר אטימות גדולה יותר, אז רעש סביבתי די מפריע לי. השאילה העיקרית - למה יש שינוי בתחושת האטימות?! ומה לדעתך קורה לי ומה לעשות עם זה? תודה בה!

01/10/2011 | 21:30 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב תחושת האטימות ואי נוחות יוכלות להיות בגלל סטרס. הסחרחורת שהיו כנראה לא קשורות כי זה לא חל באותו הזמן. הליקוי שהיה אינו נחשב כליקוי שמיעה פתאומי ואין כל הצדקה ל MRI, הוא היה קל מידי. אפשר לבצע בדיקת BERA ואם היא תקינה להרגע. בברכה ושנה טובה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון