acute tonsillitis חוזר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

30/09/2011 | 02:02 | מאת: ליאת

שלום רב, אני בת 32. לפני כעשר שנית חליתי במחלת הנשיקה ומאז יש לי שינוי במבנה השקדים. שני השקדים מוגדלים, מרוקעים ומצולקים. בערך מאז מחלת הנשיקה אני סובלת מדלקות חוזרות בשקדים. מספר פעמים בשנה אני מקבלת אנטיביוטיקה שלא תמיד עוזרת. לפני כמה ימים הדלקת הייתה כ"כ חזקה ולא הגיבה לטיפול אנטיביוטי שקיבלתי מרופאת אא"ג, כך שהיא נאלצה לשלוח אותי לבי"ח והייתי מאושפזת ארבעה ימים וקיבלתי פניצילין לוריד 6 פעמים ביממה. הטיפול הזה בב"ח עזר והדלקת נעלמה. ואני כבר פוחדת מהדלקת הבאה. לא מעט רופאים המליצו לי על ניתוח להסרת שקדים. אני מאוד לא בטוחה בדרך הזאת. רציתי לדעת מה דעתך על כך. ודבר נוסף - מידי פעם יש לי משקעים בשקדים (זה לא מוגלה, אני יודעת להבדיל). האם יכול להיות שיש קשר בין המשקעים לדלקות? האם ייתכן שהמשקעים מזדהמים, נרקבים ומתפתחים לתהליך דלקתי? תודה מראש, ליאת

01/10/2011 | 21:16 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב בהחלט יתכן קשר למשקעים בשקדים שיכולים להיות טריגר לדלקת או לבלבל ולגרום לאבחנה לא נכונה כשיש כאב גרון קל... התשובה שלי מתייחסת לדלקת גרון גם אם יש משקעים ובעיקר אפילו אם יש.... כי כמובן שאפשר לנתח אבל זה הפיתרון הכי אגרסיבי. במיוחד אם יש משקעים בשקדים, הייתי קודם כל מכריחה אותך לגרגר טקילה / וויסקי / וודקה במשך חצי שנה, כל שבוע כף אחת ולגרגר טוב טוב, חצי שעה לא לאכול ולא לשתות אחרי זה, ולא לשכוח לחזור על הפעולה כל שבוע. אצל מטופלים רבים שלי הגרגור של אלכוהול חזק ולא מהול גרם להפסקה של דלקות חוזרות. אופציה אחרת שגם היא פחות מסוכנת מניתוח היא טיפול אנטיביוטי כל חודש בזריקה או כל יום בכדורים, טיפול מונע. לפחות חצי שנה גם כן. ואם כלום לא יעזור = ניתוח בלית ברירה... בברכה ושנה טובה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון