בלוטות מוגדלות, ויבלות במייתרי הקול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/09/2011 | 19:45 | מאת: אושר

שלום רב, איבחנו אצלי לפני כחודש יבלות במיתרי הקול, איבחנו זאת אחרי שהתלוננתי על צרידות. לפני כשבוע יצא לי גוש קטן בעורף אז הלכתי לכירוג שבבדיקה אמר שבלוטות הלימפה בצוואר נפוחות גם. הרופא שלח אותי לעשות אולטרסאונד אתמול עשיתי ולהלן התוצאות: א.ס. צוואר כולל בלוטות לימפה בשרשרת ג'וגולריס משמאל הודגמו מספר בלוטות לימפה מעט מוגדלות עם מרכז שומני רוחב כ- 1.2 ס"מ א.ס. תירואיד/בלוטת המגן/התריס שתי אונות בלוטת המגן בעלות מרקם הטרוגני. מידות אונה ימנית 3.7*1.6*1.7 ס"מ. מידות אונה שמאלית 3.5*1.5*1.4 ס"מ. נצפו מספר מוקדים היפוקואים קטנים בשתי האונות בגודל עד 7 מ"מ. דיברתי עם הכרוג בטלפון ואמר שעליי לפנות לרופא א.א.ג. לחזור אליו (לכירוג) בעוד כשלושה שבועות. רק שבוע הבא אני אלך לרופא- אבל מה אומרות התוצאות אני ממש לא מבינה וקצת בלחץ. אשמח לשמוע מה זה אומר. בנוסף אוסיף כי אני מטפלת ביבלות אצל קלינאית תקשורת- האם יש קשר בין היבלות/ הצרידות לבלוטות? תודה רבה רבה, אושר

22/09/2011 | 19:49 | מאת: אושר

עוד אציין שאני בת 30, ההחמרה בצרידות החלה בחודשים האחרונים שבהם שמרת על בני ועוד 2 ילדים נוספיר, כנראה דיברתי יותר מדי לא נכון. ויש לי מין הרגשה לפענים של משהו שתקוע בגרון זה יכול להיות מהיבלות?

26/09/2011 | 21:44 | מאת: אושר

אשמח לקבל תשובה ולשאול משהו נוסף אני סובלת מכאבי גרון זה בגלל היבלות או הבלוטות או לא?

27/09/2011 | 20:06 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום אושר וסליחה על הדילוג.... תשובת האולטרהסאונד נשמעת כאילו אין שום בעיה דחופה והכל סביר אבל כמובן שאין טעם בתשובה בלי מישוש הצואר אצל אא"ג. מאותה סיבה בלי לבדוק אותך ישירות אני גם לא יכולה לאמר לך אם יש קשר לכאבים או לא. בכל מקרה אל תדאגי וגשי לאא"ג. בברכה ושנה טובה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון