טימפנופלסטי - ניתוח לשחזור עור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/09/2011 | 19:10 | מאת: שלומי

שלום רב. אני כיום בן 24, לפני 7.5 שנים עשיתי את הניתוח הנ"ל, אך הנקב לא נסתם בשלמותו וכן הירידה בשמיעה נשארה בדיוק אותו הדבר לפני ואחרי הניתוח ועד להיום. אני אדם בריא ואין לי כל דלקות רגישויות והפרשות מהאוזן הזו אך כיום בתור סטודנט באקדמיה אני חושב שהבעיה הזו גורמת לי להיות הרבה פחות מרוכז ומפוקס כאשר אני לומד. אשמח לקבל את חוות דעתך (המנומקת אם את יכולה) לביצוע של ניתוח חוזר ומהם הסטטיסטיקות לגבי ההצלחה בעיקר לגבי החזרה לשמיעה רגילה וכן לגבי סתימת החור.

26/09/2011 | 17:36 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב נקב לא פוגע בריכוז אבל הפרעה בשמיעה כן יכולה להשפיע לרעה. מצד שני אף אחד לא יבטיח לך שאחרי ניתוח השמיעה תשתפר. יתכן שהיא תישאר אותו הדבר עם אחרי ניתוח מוצלח. לרוב בניתוח ראשוני מדובר ב 85% הצלחה לערך ותלוי בנסיונו של המנתח. בניתוח שני הסיכויים פחות טובים. בברכה ושנה טובה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

26/09/2011 | 17:54 | מאת: שלומי

כתבת שיש משמעות רבה לניסיונו של המנתח בניתוח tympanoplasty. אשמח מאוד אם תוכלי לפרט איזה תת התמחות וניסיון מומלץ לי לחפש עבור הניתוח החוזר (אני מעדיף מנתח בי-ם). כמו כן איך באמת אני יכול לברר אודות ניסיון ותת התמחות של הרופא באינטרנט.

מנהל פורום אף אוזן גרון