ניתוח הידבקויות באף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/09/2011 | 09:25 | מאת: דניאל

שלום אני דניאל חייל בן 20 לפני שנתיים ושלושה חודשים עברתי ניתוח אנגיופיברומה להורדת גידול ממערות האף , כתוצאה מהניתוח נוצר לי הידבקויות שאומנם לא הפריעו יותר מידי אבל בהמלצת הרופא המנתח הוחלט שלנתח אותי ולהוריד לי את ההידבקויות באף , ביום חמישי האחרון עברתי את הניתוח בהרדמה כללית הורדו לי ההידבקויות תפרו לי שם והכניסו לי שני טמפונים לאף למשך שלוש שבועות (!!!) רציתי לדעת מספר שאלות שאשמח שתעזרו לי - האם לאחר שלוש שבועות הטמפונים לא ידבקו כבר לאף ויהיה ממש קשה להוציא אותם ? ואם כן איך בדיוק מתכוונים להוציא אותם ? האם לא מסוכן שהטמפונים ילכו לכיוון עיינים / ראש כי עדיין זאת תקופה ארוכה אשר הטמפונים באף ? שאלה קצת פחות קשורה , הרופאים המליצו לנוח שלוש שבועות האם ניתן לעשן בתקופה זו שהטמפונים באף ? (נרגילה) אלף תודות אשמח שתעזרו לי שיהיה שבוע ושנה מעולה!

26/09/2011 | 17:33 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לא ידוע לי איזה טמפונים כי יש סוגים שנמסים לבד ויש כאלה שמוציאים. אלה שמוציאים נעשים רכים ולא דבוקים ולרוב מוציאים יותר מהר. אתה צריך לשאול את הרופא המנתח מה שמו לך. הטמפונים לא מטיילים לעיניים שלא תעיז לעשן !!!!! בברכה ושנה טובה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון