עזרה! אוזן סתומה לגמרי בעקבות דלקת אוזניים עד אבדן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/09/2011 | 12:05 | מאת: פיליפ

לפני כשבועיים עקב כאבים מאוד חזקים באוזן הימנית אובחנתי בדלקת אוזן הזו. הרופא (משפחה) נתן לי אנטיביוטיקה וטיפות אזניים ואחרי כשבוע הכאבים חלפו. יחד עם זאת, התחילה בעיה חדשה שמחמירה מיום ליום - האוזן הימנית מרגישה "סתומה" לגמרי, כאילו מלאה מים, ואני כמעט לא שומע באוזן הזו. הלכתי לפני שלושה ימים לרופא אא"ג והוא נתן לי אנטיביוטיקה ציפרודקס 500 וטיפות סילוקסן (האבחנה שלו היתה דלקת באוזן התיכונה - אני לא יודע אם כרונית או לא, אני מאמין שכן). אני לוקח אותן שלושה ימים ובינתיים אין שום שיפור, אלא מצב האוזן שלי רק מחמיר - אני לא שומע בה כמעט, והיא מרגישה מלאה לגמרי כל הזמן. רק כשאני מושך אותה משהו כביכול נפתח. יצוין שכמות ההפרשות ומוגלה מהאוזן פחתה משמעותית. האם זה מצב טבעי במחלה, כי אני ממש בלחץ, אני מרגיש חרש באוזן אחת וזה נורא!

26/09/2011 | 17:27 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב נוזלים באוזן עשויים להפחית זמנית את השמיעה ולרוב הם נספגים תוך כמה שבועות. רופא אא"ג יכול לבדוק ולהעריך אם מדובר באמת בליקוי בשל הנוזלים או שיש חשד לבעיה בעצב השמיעה, ואז צריך בדיקת שמיעה דחופה. חזור לרופא. בברכה ושנה טובה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון