סינוסיטיס כרוני בסינגפור

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/09/2011 | 03:37 | מאת: פז

שלום, שמי פז ואני מתגוררת בסינגפור בשנה האחרונה. בזמן שהותי פה סבלתי מספר פעמים מדלקות בסינוסים שגררו שימוש באנטיביוטיקה(גם בארץ סבלתי מהתופעה,אך לא באותה תדירות). בחודש האחרון סבלתי מאוד וטופלתי באבלוקס למשך 10 ימים כולל ספריי לאף וסטרואידים ושטיפות לאף. אתמול עברתי סי.טי סינוסים והתברר שלמרות הטיפול הממושך שניים מהסינוסים שלי בצד השמאלי עדיין לא נקיים. הרופא המטפל פה המליץ על ניתוח לניקוי סינוסים במהלכו אף אמר שירחיב את תעלות האף מה שלדעתו אמור לפתור לי את הבעיה. הוא אף אמר שאם אני לא רוצה ניתוח, עלי לקחת עוד 10 ימים של אבלוקס ועוד חודשים של ספריי לאף. לדעתו, מזג האוויר הלח בסינגפור אינו תורם ואף מנציח את הסינוסיטיס. שאלתי היא, האם להזדרז ולהיכנס לניתוח כפי שמומלץ פה (אני מאוד מפחדת לעבור ניתוח בהרדמה מלאה פה בסינגפור) או לנסות עוד סיבוב של אנטיביוטיקה שאולי עשוי לפתור את הבעיה או פשוט לחכות ולראות מה יקרה? תודה על כל תשובה פז

22/09/2011 | 18:20 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כמובן שתנסי שוב טיפול תרופתי ! ומקסימום תבואי לחופשת מולדת ותטפלי בארץ ... בברכה ושנה טובה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון