בעיית נשימה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/09/2011 | 21:53 | מאת: מתניה

בעזרת ה' ד"ר טליה מרק שלום! עברתי לפני כ 3 שנים פלוס, ניתוח יישור מחיצה וכריתת קונכות תחתונות דו"צ. בתקופה האחרונה, הנני מרגיש כי איני יכול לנשום טוב משתי הנחריים יחדיו. מחיפוש במאגר התשובות, הוצגו בפני תשובות העונות לשאלה זו, אשר הוסבר בהן שזהו תהליך טבעי של האף שנסתם בכל פעם נחיר אחד, אחת לכמה שעות. אולם אני אדם הסובל מחרדות, ואיני רגוע באשר למצב האף שלי. ועל אף שפניתי לכמה רופאי א.א.ג לדבריהם האף תקין לחלוטין, עדיין אינני רגוע דיי. הנני מודע שחלק מן הבעיה היא חרדות, אולם פיזית אני מרגיש שאין לי מספקי אוויר. אני מקווה שלא יהיה לטורח, אולם אשמח אם יהיה אפשר לראות את תצלום הC.T שלי בקישור הישיר הבא, למען מרגוע נפשי. תצלום http://www.up2me.co.il/images/57208925.bmp <= C.T הנני מודע שבדיקה קפדנית נעשית על-ידי הגורם המוסמך, אולם אשמח לדעת את חוות דעתך על הצילום. האם מחיצתי הנראית בתמונה תקינה דיה? ומה משמעות סעיף מספר 2, המובא בדף הנתונים של ה- C.T: "בחלל האף מודגמת סטייה קשתית מתונה של המחיצה מימין לשמאל. מצב לאחר קונכקטומיה תחתונה דו-צדדית. קונכה בולוזה אמצעית דומיננטית יותר מימין". הבנתי, שאין לזה משמעות מבחינה קלינית, מה הכוונה? תודה רבה ,וסליחה על האריכות. בתודה מראש, ובברכת שנה טובה וחג שמח, מתניה-מאיר.

22/09/2011 | 18:11 | מאת: ד"ר טליה מרק

ועליך להתיעץ עם רופא אא"ג פנים אל פנים. זו לא שאלה לפורום כי אי אפשר להרגיע את חרדותיך בלי לבדוק את האף...

מנהל פורום אף אוזן גרון