אוזן סתומה לאחר צינון ממושך, גם לאחר ניקוי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

09/01/2011 | 13:50 | מאת: אייל שקד

שלום, במהלך החודש וחצי האחרונים הייתי מצונן (נזלת סמיכה וצהובה מהאף, ליחה בצבעי צהוב-עכור מהפה). במהלך הצינון נסתמה אוזן שמאל, ושבה ונפתחה למחרת. כמו כן נסתמה חלקית והיתה נפתחת בזמן שהראש מוטה כלפי מטה במהופך (ע"י כיפוף הגו). לאחרונה נסתמה לפני שבוע ומאז לא נפתחת. עקב כך יש ירידה משמעותית בשמיעה (אוזן שמאל). הייתי הבוקר אצל א.א.ג. הוא ניקה את האזניים משעווה. הפניתי תשומת ליבו לכך שאוזן שמאל עדיין סתומה ושהשמיעה בה חלשה. טען שהכל בסדר, האוזן נקיה, הציע לסתום את נחירי האף ולקנח. כשאני עושה זאת, אני מרגיש שזה סותם גם את האוזן השניה. בכל מקרה זה לא מביא למצב הרצוי. האם מדובר בהצטברות נוזלים בתוך האוזן, המחייבת ניקוב קטן בעור התוף ע"מ לרוקנם? מה עוד ניתן לעשות פרט לשיטת הקינוח והנחיריים? קיבלתי ממנו גם מרשם לכדורים נגד הנזלת LORATIDINE PSEUDOPHEDRINE CF. אודה לעצתך. תודה!

12/01/2011 | 13:43 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אם לא תהיה הקלה במהלך הימים הבאים עם הטיפול התרופתי, הקינוח והפמפום = צריך יהיה לחזור לרופא, ולבצע בדיקת שמיעה ולראות אם יש בעיה נוספת. לא מבצעים דיקור עור התוף בשל נוזלים אחרי הצטננות, סתם לסכן את האוזן בנקב שעשוי לא להיסגר בהמשך.... סבלנות. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון