ניתוח באף - המשך השאלה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

07/07/2001 | 23:43 | מאת: דוד

ד"ר בנדט שלום, ראשית, אני מודה לך על תשובתך לשאלתי הקודמת, אך אני מבקש ממך הבהרות נוספות - אם מדובר בתסמונת דום נשימה בדרגת חומרה בינונית - האם הניתוח יספיק, או שאצטרך גם לאחר הניתוח להשתמש במכשיר (הרופאה הציעה להתחיל קודם את הטיפול במכשיר). אם בשוכבי על הגב יש צניחת לשון לאחור, האם דרוש גם ניתוח להרחבת הלוע - איזה ניתוח? מה עדיף לעשות, ניתוח או לרכוש את המכשיר (ולהשתעבד לו במשך כל שנות חיי) ? האם אי שימוש במכשיר עלול לגרום למוות בשינה ? האם שמעת על המכשיר החדש האוטומטי ? בתודה מראש ובברכה, דוד

09/07/2001 | 12:14 | מאת: ד"ר ארז בנדט

> אם מדובר בתסמונת דום נשימה בדרגת חומרה בינונית - האם הניתוח > יספיק, או שאצטרך גם לאחר הניתוח להשתמש במכשיר (הרופאה הציעה > להתחיל קודם את הטיפול במכשיר). -סביר להניח שתזדקק למכשיר. > > אם בשוכבי על הגב יש צניחת לשון לאחור, האם דרוש גם ניתוח להרחבת > הלוע - איזה ניתוח? לא בהכרח. יש ניתוחים לקידום הלשון ע"י תפר ש"מושך" את בסיס הלשון קדימה. > > מה עדיף לעשות, ניתוח או לרכוש את המכשיר (ולהשתעבד לו במשך כל > שנות חיי) ? נראה לי שתזדקק למכשיר. לא "משתעבדים". המטרה היא לשפר איכות חיים (איכות שינה, עייפות יומית, נחירות וכו') ולהפחית את הסיכונים של דום נשימה בשינה. גם כיום אתה ישן ללא מכשיר ובינתיים לא קרה דבר דרמטי. כוונתי שאם תצא לחופשה, מלון, חו"ל וכו' - בוודאי שניתן "להתנתק מהמכשיר" לתקופה קצרה. > > האם אי שימוש במכשיר עלול לגרום למוות בשינה ? מעלה את הסיכון מבחינה סטטיסטית אך כאן נכנסים למשוואה עוד גורמי סיכון רבים (מחלת לב, כולסטרול, עישון, נטיה משפחתית, נטיה להפרעות בקצב הלב וכו'). > > האם שמעת על המכשיר החדש האוטומטי ? אינני יודע למה כוונתך. למיטב ידיעתי כל המכשירים אוטומטיים - מטרתם לשמור על לחץ אויר חיובי בדרכי האויר שלך בעת שאתה מתחיל שאיפה. ולסיום - אם אתה סובל מעדף משקל - דיאטה עשויה להיות הפתרון האופטימלי.

מנהל פורום אף אוזן גרון