בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

03/07/2001 | 14:52 | מאת: דנה

אני סובלת בפעם השלישית השנה מכאבים בבלוטת התריס הבאים לידי ביטוי בתחושת נפיחות וכאב באיזור הצוואר הקדמי (ללא חום). באולטראסאונד הבלוטה נראית מוגדלת. לפני כשנה היתה גם כן נפיחות גדולה שבעקבותיה נשלחתי למיפוי ולביופסיה. המיפוי היה תקין, וכשהגעתי לבצע ביופסיה הנפיחות ירדה והודגמה קישורית בקוטר 7 מ"מ, שנחשבת בגדר "תקין", לכן לא בוצעה ביופסיה. האם ייתכן כי מדובר בדלקת בבלוטת התריס? האם זוהי ויראלית, והאם הגיוני שתחזור מספר פעמים בשנה? יש דרכים למנוע אותה? קודם לכאב בבלוטה הייתי צרודה עד כדי איבוד קול במשך מספר ימים, מאחר שפיסות ליחה קטנות אך "מוצקות" היו בגרוני (ולא הייתי מצוננת). גם תופעה זו חוזרת על עצמה בפעם השלישית השנה. האם יכול להיות קשר בין הדברים? אודה לך אם תתייחס לכל השאלות, תודה, דנה.

05/07/2001 | 07:03 | מאת: ד"ר ארז בנדט

דלקת ויראלית בבלוטת התריס גורמת לרוב גם לשקיעת דם מוחשת ולעיתים קרובות לשינויים ברמות הורמוני הבלוטה בבדיקת הדם. לרוב יש גם שינויים במיפוי. לגבי התלונות של הצרידות והליחה - ייתכן אכן זיהום ויראלי (לרינגיטיס) אך אני מעלה גם אפשרות של רפלוקס (עליית חומצות קיבה לגרון) שגורם לגירוי של הלוע התחתון ותיבת הקול. ניתן לאתר בבדיקת אאג.

מנהל פורום אף אוזן גרון