נזם...

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/07/2001 | 19:37 | מאת: רוני

יש לי שאלה טיפשית ובכל זאת תמיד כדי להתייעץ... אני רוצה לעשות נזם באף. יש לי בעיה של קוצר נשימה ובכלל אני תמיד משתמשת לנשימה דרך הפה, יותר מאשר האף. רציתי לשאול האם יש סיכונים בעשיית נזם מבחינה רפואית? (מה כדאי לעשות כדי להמנע מדלקות?)

03/07/2001 | 00:11 | מאת: ד"ר ארז בנדט

הנזם לא ישנה את הנשימה. עם זאת כדאי להבדק ע"י אאג כדי לשלול סטיה של מחיצת האף (אולי תפריע לנזם או שיהיה נחיר בו לא מומלץ להחדירו). כדי להמנע מזיהום כדאי לעשותו במקום עם תנאים היגייניים/סטריליים ככל שניתן, חיטוי המקום לפני, נזם סטרילי ממארז חדש וכו'. ייתכן שימליצו על משחה אנטיביוטית לאחר מכן. נזם ממתכת אצילה כגון זהב שלא מזהמת בקלות.

מנהל פורום אף אוזן גרון