דלקות גרון חוזרות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/07/2001 | 16:02 | מאת: שרה

אני בת 36 מגיל מאד צעיר סבלתי מאנגינות חוזרות ונישנות. לפנני כארבע שנים המצב מאד החמיר התחלתי לסבול מסינוסיטיס עד שהגעתי לאשפוז, דיקור ושטיפות של הסינוסים. לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח להוצאת השקדים. כיום לאחר הניתוח לא חל שיפוא כי אם המצב ממשיך. לדוגמא: לפני כחודש התעוררתי עם כאב גרון "סטנדרטי" - כשבהמשך היום עלה החום ל-40.2 שלא ירד עם אקמולים. לאחר הפניה למיון ובדיקת רופא א.א.ג. קיבלתי זריקות פנצילין למשך חמישה ימים. ואכן זה עזר, אך שבוע לאחר מכן שוב החל הגרון לכאוב והרופאה נתנה לי רפאפן מגה 2 ביום למשך עשרה ימים. עכשיו אני עדיין מרגישה את הגרון. מה ביכולתי לעשות?????????????

03/07/2001 | 00:07 | מאת: ד"ר ארז בנדט

האם ייתכן שמקור הזיהום בגרון הוא בסינוסיטיס שמטפטפת ליחה מוגלתית לאחור? כריתת שקדים אכן מונעת דלקות שקדים אך לא בהכרח דלקות גרון. לעיתים הזיהום הוא ברקמות הלימפה בבסיס הלשון (מכונים "שקדים לשוניים" ולא ניתן לראותם בצפיה רגילה אלא רק בבדיקה עם מיכשור של אאג).

03/07/2001 | 10:38 | מאת: שרה

אכן הובחנו שקדים לשוניים, וכן גם אני סובלת מסינוסיטיס. אם כך מה עלי לעשות??????

מנהל פורום אף אוזן גרון