שמיעה ירודה עקב חשיפה לרעש

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/07/2001 | 11:30 | מאת: משה

שלום האם יש ניתוח/טיפול כלשהו לאדם ששמיעתו כבדה מאוד עקב חשיפה לרעש ממושך? אחי עבר בדיקת MRI והכל נמצא תקין.כנראה השבלול נפגע קשה ומכשירי השמיעה עוזרים במעט. כמה מסוכן הוא הניתוח,והאם עדיף להמשיך שימוש במכשירי שמיעה ע"פ הניתוח הזה? תודה.

03/07/2001 | 00:04 | מאת: ד"ר ארז בנדט

ניתוחי שתל השבלול מיועדים לחרשות מוחלטת או כמעט מוחלטת. כל עוד מכשירי שמיעה עוזרים - ניתוח שתל שבלול לא עומד על הפרק. הניתוח הורס לחלוטין את האוזן הפנימית והשמיעה שנותרה ומטרתו היא גריה חשמלית ישירה של עצב השמיעה. לא מספק בדיוק את תחושת השמיעה המוכרת לנו.

מנהל פורום אף אוזן גרון