ניקוי אוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

27/06/2001 | 08:42 | מאת: רונית

רצינו לדעת האם ניקוי אוזניים באמצעות טיפול אלטרנטיבי: נרות מוקסה הוא טיפול מומלץ לניקוי האוזניים? והאם יכול להגרם נזק מטיפול זה? ידוע לנו שאין זה בריא לנקות אוזניים במנקי אוזניים, וטיפול מוקסה נשמע אלטרנטיבה טובה לעומת הטיפולים המסורתיים כמו: שטיפת אוזניים. בכלל מה מומלץ בניקוי אוזניים? בברכה, רונית.

27/06/2001 | 10:03 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אל תתקרבו לנרות מוקסה/הופי. דווחו נזקים, לעיתים בלתי הפיכים. רופא אאג יידע לנקות האזניים ע"י מכשור מתאים (לאו דווקא שטיפה). ניתן לטפטף מי חמצן 3% או צרומול לצרך ריכוך ההפרשות ולעיתים זה עשוי לנקות לגמרי ולחסוך ביקור אצל הרופא.

27/06/2001 | 11:26 | מאת: רונית

יש לנו בעיית שמיעה והאוזניות גורמות להפרשות להתייבש באוזניים ולפטריות. ואני מבינה שטיפול מוקסה אינו מומלץ, האם יש טיפולים אלטרנטיביים אחרים פרט לביקןר אצל רופא א.א.ג? בברכה רונית

מנהל פורום אף אוזן גרון