נזלות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/06/2001 | 22:33 | מאת: מירב

ערב טוב ד"ר ארז בנדט. ל-2 ילדיי (בני 3, ½4) יש בעיה קבועה ומתמשכת של נזלת , לעיתים היא שקופה ולעיתים ירוקה. בכל ביקור אני מקבלת טיפול ב"היסטפד" ו/או פרופיטן, אך תמיד בסיום הטיפול, הנזלת חוזרת תמיד ממוצע לאחר שבוע . שאלתי? האם ישנה תרופה אחרת לטיפול בנזלת, האם יש טיפול אחר לנושא הנזלת. ידוע לי שאין לילדים שלי פוליפים, או סינוסיטיס. בתודה מראש מירב. .

27/06/2001 | 09:30 | מאת: ד"ר ארז בנדט

על סמך מה את יודעת שאין להם פוליפים (שקד שלישי) מוגדל? בדיקת אאג? צילום? אם אכן כך הדבר - האפשרות הסבירה והשכיחה היא שהם נדבקים בגן וזה מזה (הדבקת פינג-פונג). אפשרות נוספת היא נזלת אלרגית (תגובה טובה לאנטי היסטמיניקה כגון היסטפד עשויה לרמז לכיוון כמו גם בדיקות דם כלליות: אאוזינופיליה בספירת דם? IgEמוגבר?). במידה ויש חשד לנזלת אלרגית ניתן לבצע תבחיני עור אצל אלרגולוג ילדים או בדיקות דם ספציפיות(RAST). מרבית המטפלים הטבעיים וגם חלק מרופאים "קונבנציונליים" ממליצים להפסיק מוצרי חלב ובטנים (במבה) שנחשבים אלרגניים ומגבירים יצירת ליחה.

מנהל פורום אף אוזן גרון