כריתת אונה מבלוטת המגן, או הסרה של הגידול ?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/12/2006 | 12:08 | מאת: שלומית

שלום, אצל בתי, 23, אובחן גידול (לא ממאיר), שיושב על האונה השמאלית. נאמר לנו בשתי התיעצויות, שכדאי לכרות את האונה השמאלית. האם כדאי להסיר את כל האונה השמאלית, או כדאי להסיר רק את הגידול שנמצא עליה.? לידיעתי, אצל מנתח פרטי, המתמחה בהסרה זו, אפשר להסיר רק את הגידול, אולם אני שומעת שמנתח א.א.ג. בבית חולים - כורת את כל האונה. אני מרגישה אובדת עיצות מול שתי האפשרויות. תודה.

11/12/2006 | 19:45 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כל האונה, כי אחרת מסתכנים בפגיעה בעצב למיתרי הקול ! הסיכון לעצב יורד משמעותית כשמוציאים את כל האונה באופן מסודר ואנטומי, וכמו כן יש פחות סיכון לדימומים. נכון שהנחתום מעיד על עיסתו - אבל לדעתי רק אא"ג :) בברכה ד"ר טלי מרק www.tinnitus.co.il

15/12/2006 | 00:24 | מאת: שלומית

תודה רבה.

מנהל פורום אף אוזן גרון