אחרי התקררות שנמשכת

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

27/04/2016 | 17:39 | מאת: דן

שלום התקררתי :-גרון : קשה לבלוע , נזלת , אוזן )בלי חום. שהאוזן כאבה חזק שתיתי תה צמחים חם ומיד הכאב כמעט נעלם. ראיתי שחום היטיב , ומאז כל בוקר שתיתי את התה הזה הרותח . הקושי בבליעה והנזלת חלפו תוך 10 ימים בערך אבל --נשארה, האוזן שהיציקה מדי פעם ולכן המשכתי עם התה החם והצמחים החריפים . נוספה תחושת שריפה חזקה בגרון עמוק ולמטה כמעט עד השקע בחזה , אחרי שבוע "נפל האסימון"- והבנתי שאולי הגזמתי -- שהרי אף פעם לא שותה משקאות חמים גם לא מרקים . ופתאום בוקר בוקר , שותה תה רותח והצמחים הוסיפו חריפות משלהם . והגזמתי בכמות כל צמח בתה :זעתר גינגר מרווה כורכום, ועוד . וגם לעסתי 20 עלים של מרווה טרייה (חריף ומר מאד)- אולי גרמתי לי "לכוויה" בגרון ובוושט .??? הפסקתי . שתיתי יומיים רק מים ללא אוכל וכמובן ללא תה חם ותחושת השריפה פחתה מאד . רק מדי פעם מציק וכאילו "שורף" קלות מאד , ובערב שמתקרר שנושם בשאיפה (האף כבר יבש ופתוח ללא נזלת כלל ) ,מרגיש תחושות באמצע החזה העליון, ולפעמים גירוי(לא משתעל ) בבקר מוציא ליחה שקופה ( טיפה מרה מהרגיל ) . 1)האם אפשרי שהתה החם "שרף" את החלק העליון של איזור הבליעה ???או לעיסת המרווה בכמות ? 2) שבועיים כמעט מאז שלא שותה חם - אם כן ? זה נזק הפיך? כמה זמן עד שירגע? 3) או שזה שייך להתקררות שהיתה? שנים שלא הייתי מקורר , זה יכול להיות סיבוך להתקררות מתי כאן זה יחלוף? 4) בן 60 -נמצא במקום שאין רופא רגיל ובודאי מומחה גרון מה את מציע לעשות ? ומה לא לעשות? 4)תודה

שלום הכי חשוב תירגע. אתה הרופא הכי טוב של עצמך -אך אתה לחוץ ומגזים. רוב מה שכתבת נכון. חכה שבועיים שלושה בלי להגזים טיפולית והגוף שלך ישקם עצמו. נסה לא להפריע לגוף ! דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת