כאבי בטן תחתונה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

31/03/2015 | 14:12 | מאת: סהר

שלום, בת 38 סובלת מכאבי בטן לעיתים בטן עליונה כשהכאבים עולים מעלה מעל הטבור ועד הרגשה משונה של כאב גרון. לאחרונה נוספו כאבים בבטן התחתונה לאחר האוכל, כאבי התכווצויות ולחץ בבטן התחתונה. הבטן עצמה מעט נפוחה. בדיקות גסטרופיה וקולונסקופיה יצאו שליליות. מה זה יכול להיות? תודה

שלום קשה לתת תשובה חד משמעית. חייב עוד די הרבה פרטים ולבדוק הבטן.. לא מבין למה רצים כל כך מהר לבדיקות חודרניות. האם בוצע אולטרה סאונד של הבטן? האם בוצעה תרבית צואה לפרזיטים אמבות וקנדידה? האם בוצעו תבחינים לרגישות לחלב וגלוטן ולהליקובקטר? דר דיין

04/04/2015 | 21:17 | מאת: סהר

תודה על תגובתך. מספר דברים שלא ציינתי: 1. בעקבות התקפי כאבים בהריון כתוצאה מאבנים בכיס מרה בוצע ניתוח הסרה. 2. בדיקת הליקובטר לפני כשלוש שנים יצאה שלילית 3. בדיקת אולטאסאונד בטן לא הראתה ממצאים 4. הבדיקות החודרניות בוצעו לפני כשלושה חודשים בעקבות דימומים בצואה (שהתבררו בבדיקה כדימומים כתוצאה מטחורים) על מנת לשלול ממצאים ממאירים או פוליפים. לאור האמור לעיל, מה היית ממליץ כצעד הבא?

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת