דלקת לבלב חוזרת בילד בן 9

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

18/12/2014 | 14:56 | מאת: בן

בוקר טוב דוקטור, לפני חצי שנה אושפז בני בן ה-9 עקב דלקת חריפה של הלבלב.עמילאז 460 ליפאז 900. ניתן עירוי נוזלים בלבד וצום והכאב שכח לאחר כשבוע.אך הערכים ירדו באיטיות.נעשו בדיקות לוירוסים למיניהם אך הכל יצא שלילי. לפני שבוע הילד אושפז שוב עקב אותה בעיה והערכים שנמדדו היו עמילאז 900 וליפאז 2400. מה שהיה שונה הוא שלאחר כיומיים הערכים היו עמילאז 120 וליפאז 60-כאילו כלום!!! יש לציין שבשבוע לפני האישפוז הנוכחי 2 אירועים:הילד השתעל עקב חירחור קל בריאה וקיבל 7 ימים לפני תלונה על כאב הבטן אנטיביוטיקה-מוקסיפן פורטה ואוכל די שומני שאכל הילד. הרופאים שללו קשר בין לקיחת התרופה לדלקת ונשלחנו לעשות דרך הקופה בדיקת אמ אר סי פי. השאלה הכללית אותה אני שואל הינה מה ניתן לבדוק על מנת לעלות על סיבת הדלקת?תודה מראש,אבא מודאג

שלום לאבא תופעה זו של דלקת לבלב חריפה בילד אינה שכיחה. אני נתקלתי בכל מהלך 40 שנות עבודתי בשני מקרים בלבד. יש לפנות לרופא ילדים ולא לכירורג לצורך ביצוע בירור מקיף הכולל בדיקות דם עם פרופיל שומני מלא תפקודי קרישה וכן גם בדיקה כמו מ.ר.י. בהצלחה אשמח להשאר בקשר דר דיין מרכז דר דיין 03-6496888

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת