אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.




בודק הסימפטומים


פרופ' רענני אהוד, מומחה בכירורגיית לב וחזה

פורום תרופות ורוקחות - תמיכה


הודעה חשובה
פורום זה, מטרתו תמיכה הדדית ודיון על תרופות ועל מידע רפואי/תרופתי וכולל הפנייה למקורות מידע, או פורומים מתאימים, שבהם עונים מומחים. הגולשים מוזמנים לסייע, לייעץ זה לזה, בהסתמך על נסיון ו/או ידע אישיים. הפורום לא נתון לביקורת על ידי מומחים. יש לזכור: הפורום לא בא להחליף, בשום אופן, התייעצות עם הרופא המטפל. נא קראו את תנאי השימוש של האתר.
חיפוש מתקדם
למיקטל וטופמקס+ועוד על אפילפסיה והריון....
מחבר:מג"ר בבאי דני- רוקח*
תאריך:5/7/2004
שעה:01:20
בס"ד

לדנה שלום !
הנ"ל אינפורמציה בלבד ואין בה משום המלצה לטיפול רפואי או המנעות ממנה , וכדאי להיועץ במומחה לנושא טיפול אפלפטי בהריון !
באופן הקצר - ניתן .
ובאופן המפורט זו שאלה די כבדה....ולא מדובר פה בטיפול העומד לבד אלא בטיפול בשתי תרופות אנטי אפילפטיות ....
התרופות הן יחסית מ"דור חדש" וזה אומר גם ניסיון הריוני מוגבל . לשתי התרופות המסקנה שלי היא זהה לשתי התרופות ...נסיון טיפולי לא גדול ההולך ומצטבר אבל המספרים היום אינם מאפשרים לקבוע מסקנה מוחלטות.
***** למיקטל - קטגורית בטיחות בהריון C (~ ~ ניתן לפי שיקול של נזק מול תועלת אין מספיק מידע בנשים הרות ). הוא עובר את הפלצנטה ,לא הראה אפקטים טרטוגנים בחיות , פיזורה בגוף משתנה במהלך ההריון והוא מוריד רמות של ח פולית (=שחוסר בה ידוע כגורם למומים NTDS ולכן תוספת מוגברת רצויה לנוטלות למיקטל בהריון! ).
***** טופמקס - הראה סימנים טרטוגניות בחיות מעבדה ( ואין להקיש מכך על נשים בהריון! באופן אוטומטי ) וינתן בהריון לפי שיקול של תועלת מול נזק אפשרי לעובר ולפי החלטת הרופא .
הינה אחד טרי ינואר 2004 האומר שלמיקטל יכול להיות בטוח למדי :-
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=14653845
נסיון באפילפטיות בהריון עם למיקטל 2002 אוק:-
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=12366730
ועוד פה :-
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=9681096
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=12422560
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=12948456
וזהו אולי הקולע מכולם ( ואולי כדאי לחשוב על לקנות אותו במלואו ? ):-
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=12383031

**** ומספר מילים על אפילפסיה תרופות והריון - כעקרונות כללים :-
- המטרה הטיפולית באפילפסיה באופן כללי היא מניעה/ שליטה בהתקפים. זו גם המטרה בהריון והיא חשובה אף יותר בזמן זה ( כשהחמור והמסוכן הוא סטטוס אפילפטיקוס המסוכן לחיי האם ולעובר ) .- אין הסכמה בין המומחים לסוג הטיפול האנטי אפלפטי בהריון ולפי שיקול הרופא יש להשתמש במתאים ביותר לחולה הספציפי .
- מקובל וברור שהצורך לטיפול תרופתי ע"מ למנוע התקפים עולה על שיקול הנזק האפשרי לעובר , ורוב ההריונות של נשים אפילפטיות מטופלות אכן מסתיימים ללא מומים מולדים .
- אי לקיחת טיפול עלול לגרום להתקף מסכן חיים וטיפול חייב להינתן .
- לא כתבת אם את לפני או במהלך הריון אבל אם את לפני . ..
מקובל ש 50% מההריונות הם בלתי מתוכננים ולנשים אפילפטיות חשוב במיוחד לתכנן את ההריון ! יש צורך לבצע הערכה מחודשת של הצורך הטיפולי האופטימלי באנטיאפלפטים לפני כניסה להריון ( ואולי לעדכנו ואולי לנסות להפסיקו אם שנתיים ויותר ללא היתקף ) . צריך לודא את הטיפול החדש שישה חודשים לפני כניסה להריון . בכל מקרה , זמן ההריון עצמו הוא בלתי מתאים לשינויים או הפסקה בטיפול התרופתי. וברור שאם לא ניתן להמנע יש לטפל בתרופה המתאימה ביותר ובמינון הנמוך האפקטיבי.
- לרוב תדירות ומשך ההתקפים עולים בזמן ההריון ולא יורדים ( ומשיקולים רבים (הורמונלים,שינויים פסיולוגים נפשיים, הקאות, הענות לא טובה, צבירת נוזלים ומלח היפרונטילציה פיזור ופינוי שונים של התרופה )). המנבא הטוב ביותר לעניין זה הוא מעל להתקף בחודש בתקופה של לפני ההריון = סבירות להחמרה , ופחות מהתקף ל-9 חודשים = לא סבירה החמרה .
- המעניין הוא שלנשים אפלפטיות גם ללא טיפול!!! תרופתי סיכון קל מוגבר לפגמים מולדים .
- כמה מהתרופות האנטי אפלפטיות ידועות כטרטוגניות בדרגה זו או אחרת ( =הגורמות פגמים בעובר ,ואלו הן = פניטואין ,קרבמזפין ,ולפרואט ,פנוברביטון ). קשה לקבוע באופן המדוייק את תרומתן של התרופות לעניין אבל יתכן שמדובר באינטראקציה מורכבת משולשת בין התרופה האנטיהפילפטית הספציפית + אופי המחלה + וגנטיקה .
- הסיכון למומים עולה עם עלייה במספר התרופות המטפלות ( 2-4% באכלוסיה רגילה :כ4-8% באפילפטיות המטופלות בתרופה אחת ו מעל 20% במטופלות בארבע תרופות אנטי אפילפטיות ). השכיחות היא גם תלוית מנה וקשורה לתרופות שנתנו בזמן האמבריוגנזה=בטרימסטר הראשון . לכן המסקנה שמונותרפיה אם אפשרית! היא עדיפה .
- יש חשיבות רבה למעקב צמוד ולהענות מדיוקת להוראות הטיפוליות ולביצוע של בדיקות מעקב מיוחדות במהלך ההריון . יש חשיבות לניטור במהלך הלידה וגם לאחריה!.
-טיטור המנה לא יתבסס על ירידת ערכי התרופה בפלסמה אלא על ירידה המלווה בעליה בפעילות של היתקפים.
- יש לטפל בבחילות והקאות כגורם סיכון להתקף ( ע"י ויטמין B6 יוניסום אנטיהסטנים אקופרסורה ).

בברכת הריון קל ....

מג"ר בבאי דני רוקח medika@netvision.net.il


נ.ב. הנ"ל אינפורמציה בלבד . אין בה משום המלצה רפואית לטיפול או הימנעות ממנה . יש להיועץ ברופא .

רופאים ומטפלים: כתבות בנושאי הפורום:
מחבר:
(ניתן להשתמש בשם בדוי)
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
05/07/04 01:20
האם ניתן ליטול למיקטל + טופמקס במהלך ההריון? תודה
בכל שאלה של לקיחת תרופות בתקופת ההריון, כדאי להתקשר לאחד המרכזים הטרטולוגיים. הנה המספרים של חלק מהם - בירושלים , פרופ' אור-נוי 02-6243663/9 בביילינסון, פרופ' מרלוב 03-9376911, 03-9377474 אמ
בס"ד לדנה שלום ! הנ"ל אינפורמציה בלבד ואין בה משום המלצה לטיפול רפואי או המנעות ממנה , וכדאי להיועץ במומחה לנושא טיפול אפלפטי בהריון ! באופן הקצר - ניתן . ובאופן המפורט זו שאלה די כבדה....ולא מדובר פה בטיפול העומד לבד אלא בטיפול בשתי תרופות אנטי אפילפטיות .... התרופות הן יחסית מ"דור חדש" וזה אומר גם ניסיון הריוני מוגבל . לשתי התרופות המסקנה שלי היא זהה לשתי התרופות ...נסיון טיפולי לא גדול ההולך ומצטבר אבל המספרים היום אינם מאפשרים לקבוע מסקנה מוחלטות. ***** למיקטל - קטגורית בטיחות בהריון C (~ ~ ניתן לפי שיקול של נזק מול תועלת אין מספיק מידע בנשים הרות ). הוא עובר את הפלצנטה ,לא הראה אפקטים טרטוגנים בחיות , פיזורה בגוף משתנה במהלך ההריון והוא מוריד רמות של ח פולית (=שחוסר בה ידוע כגורם למומים NTDS ולכן תוספת מוגברת רצויה לנוטלות למיקטל בהריון! ). ***** טופמקס - הראה סימנים טרטוגניות בחיות מעבדה ( ואין להקיש מכך על נשים בהריון! באופן אוטומטי ) וינתן בהריון לפי שיקול של תועלת מול נזק אפשרי לעובר ולפי החלטת הרופא . הינה אחד טרי ינואר 2004 האומר שלמיקטל יכול להיות בטוח למדי :- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=14653845 נסיון באפילפטיות בהריון עם למיקטל 2002 אוק:- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=12366730 ועוד פה :- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=9681096 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=12422560 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=12948456 וזהו אולי הקולע מכולם ( ואולי כדאי לחשוב על לקנות אותו במלואו ? ):- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=12383031 **** ומספר מילים על אפילפסיה תרופות והריון - כעקרונות כללים :- - המטרה הטיפולית באפילפסיה באופן כללי היא מניעה/ שליטה בהתקפים. זו גם המטרה בהריון והיא חשובה אף יותר בזמן זה ( כשהחמור והמסוכן הוא סטטוס אפילפטיקוס המסוכן לחיי האם ולעובר ) .- אין הסכמה בין המומחים לסוג הטיפול האנטי אפלפטי בהריון ולפי שיקול הרופא יש להשתמש במתאים ביותר לחולה הספציפי . - מקובל וברור שהצורך לטיפול תרופתי ע"מ למנוע התקפים עולה על שיקול הנזק האפשרי לעובר , ורוב ההריונות של נשים אפילפטיות מטופלות אכן מסתיימים ללא מומים מולדים . - אי לקיחת טיפול עלול לגרום להתקף מסכן חיים וטיפול חייב להינתן . - לא כתבת אם את לפני או במהלך הריון אבל אם את לפני . .. מקובל ש 50% מההריונות הם בלתי מתוכננים ולנשים אפילפטיות חשוב במיוחד לתכנן את ההריון ! יש צורך לבצע הערכה מחודשת של הצורך הטיפולי האופטימלי באנטיאפלפטים לפני כניסה להריון ( ואולי לעדכנו ואולי לנסות להפסיקו אם שנתיים ויותר ללא היתקף ) . צריך לודא את הטיפול החדש שישה חודשים לפני כניסה להריון . בכל מקרה , זמן ההריון עצמו הוא בלתי מתאים לשינויים או הפסקה בטיפול התרופתי. וברור שאם לא ניתן להמנע יש לטפל בתרופה המתאימה ביותר ובמינון הנמוך האפקטיבי. - לרוב תדירות ומשך ההתקפים עולים בזמן ההריון ולא יורדים ( ומשיקולים רבים (הורמונלים,שינויים פסיולוגים נפשיים, הקאות, הענות לא טובה, צבירת נוזלים ומלח היפרונטילציה פיזור ופינוי שונים של התרופה )). המנבא הטוב ביותר לעניין זה הוא מעל להתקף בחודש בתקופה של לפני ההריון = סבירות להחמרה , ופחות מהתקף ל-9 חודשים = לא סבירה החמרה . - המעניין הוא שלנשים אפלפטיות גם ללא טיפול!!! תרופתי סיכון קל מוגבר לפגמים מולדים . - כמה מהתרופות האנטי אפלפטיות ידועות כטרטוגניות בדרגה זו או אחרת ( =הגורמות פגמים בעובר ,ואלו הן = פניטואין ,קרבמזפין ,ולפרואט ,פנוברביטון ). קשה לקבוע באופן המדוייק את תרומתן של התרופות לעניין אבל יתכן שמדובר באינטראקציה מורכבת משולשת בין התרופה האנטיהפילפטית הספציפית + אופי המחלה + וגנטיקה . - הסיכון למומים עולה עם עלייה במספר התרופות המטפלות ( 2-4% באכלוסיה רגילה :כ4-8% באפילפטיות המטופלות בתרופה אחת ו מעל 20% במטופלות בארבע תרופות אנטי אפילפטיות ). השכיחות היא גם תלוית מנה וקשורה לתרופות שנתנו בזמן האמבריוגנזה=בטרימסטר הראשון . לכן המסקנה שמונותרפיה אם אפשרית! היא עדיפה . - יש חשיבות רבה למעקב צמוד ולהענות מדיוקת להוראות הטיפוליות ולביצוע של בדיקות מעקב מיוחדות במהלך ההריון . יש חשיבות לניטור במהלך הלידה וגם לאחריה!. -טיטור המנה לא יתבסס על ירידת ערכי התרופה בפלסמה אלא על ירידה המלווה בעליה בפעילות של היתקפים. - יש לטפל בבחילות והקאות כגורם סיכון להתקף ( ע"י ויטמין B6 יוניסום אנטיהסטנים אקופרסורה ). בברכת הריון קל .... מג"ר בבאי דני רוקח medika@netvision.net.il נ.ב. הנ"ל אינפורמציה בלבד . אין בה משום המלצה רפואית לטיפול או הימנעות ממנה . יש להיועץ ברופא .
עבור אינה

חיפוש מתקדם