אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.




בודק הסימפטומים


ד"ר אירית ברקת, ניתוחי לייזר, קטרקט וניתוחי קרנית

פורום תרופות ורוקחות - תמיכה


הודעה חשובה
פורום זה, מטרתו תמיכה הדדית ודיון על תרופות ועל מידע רפואי/תרופתי וכולל הפנייה למקורות מידע, או פורומים מתאימים, שבהם עונים מומחים. הגולשים מוזמנים לסייע, לייעץ זה לזה, בהסתמך על נסיון ו/או ידע אישיים. הפורום לא נתון לביקורת על ידי מומחים. יש לזכור: הפורום לא בא להחליף, בשום אופן, התייעצות עם הרופא המטפל. נא קראו את תנאי השימוש של האתר.
חיפוש מתקדם
RE: כדורים לפטרת ציפורניים
מחבר:מג"ר בבאי דני - רוקח
תאריך:3/5/2004
שעה:01:31
בס"ד
לגבי שלום !

סיכויי ההצלחה עם האנטיפטריטיים החדשים ספורונוקס למיסיל מרשימים 70-80% לעומת 30% בטיפול הישן ( גריפולין ).




ואם תרצה יותר אני ממחזר לך תשובה שכבר "התאמצתי עליה " פה בפורום להלן...



מחבר: מג"ר בבאי דני - רוקח
תאריך: 24-02-2004 01:18

ספורונוקס ולמיסיל במתן דרך הפה הן תרופות הבחירה לטיפול בפיטרית ציפרנים. אחוזי ההצלחה שלהן הן מרשימים 70-80% והן העלו את הטיפול בפטרת הצפרנים לרף של הצלחה לאחר עשרות שנים של טיפול די כושל בגריסאופולוין=גריפולין (איתו משהו כמו שנה ו 30% בערך של "הצלחה" ).
תופעות הלואי שלהן הן קלות! נסבלות ולא גרמו להפסקת הטיפול.
אבל....!!! באוג' 2001 ה FDA האמרקאי יצא בהערת אזהרה לגבי אפשרות שקושרת את שתי התרופות לפגיעה נדירה! בכבד ( גם בבריאים לגמרי ) שהיתה קשורה לפגיעה כבדית פטלית ( בנוסף היה גם מקרה בודד אחד בספורנוקס החשוד שיתכן שקשור באי ספיקת לב ). נדגיש שתופעה זו נדירה ביותר אבל בגלל חומרתה היא מודגשת , אתה כמשתמש חייב לקבל אינפורמציה ולהיות מודע לקיומה . בנוסף ננקטים אמצעי זהירות נוספים כמו בדיקה תקופתית של אנזימי הכבד ( ALT AST ?), המלצה לרופא לודא שמדובר בפיטריה, וגם עירנותך נדרשת לגבי אפשרות של עייפות בחילה הקאה הופעת כאב בצד הימני צהבת שתן או יציאה כהה. אם הרופא רשם לך אותה אתה בהחלט יכול להשתמש בה.

***** מי יותר חזק ממי ?
טרבינפין וספורונוקס מראים את אותם אחוזי הצלחה שלעייל ( עם הצלחה מעט יותר טובה ( לא מובהק סטטיסטית ) לטובת הטרבינפין) בפטרית צפורן.
פלוקונזול הרבה יותר "חלש" בטיפול לפטרת צפרנים והוא משהו בסביבות ה30% ( והמחזיר אותה ל"ימי הצנע" של הגריסאופולוין....) לכן פחות מתאים לפטריה זו ( יש בו שימוש נרחב לפטריות ואגינליות למשל ).

**** לגבי המינון .
טרבינפין - לפטרית צפורן ביד - 6 שבועות 1 טבליה ליום.
לפטרית צפורן ברגל - 12 שבועות 1 טבליה ביום.
ספורונוקס מינון אפשרי 200 מ"ג ליום 12 שבועות לפטרת צפורן ברגל בלבד.
ואם יש באצבעות היד - פולס 200 פעמים ביום לשבוע , הפסקה של שלושה שבועות ושוב פולס שבוע.



**** עובדות נוספות.
פטרת הצפורן אינה מיועדת לטיפול עצמי אלא דרך רופא.
רוב התכשירים המקומים אינם עוזרים למעט בטרפאן לק (אחוזי הצלחה נמוכים,משך טיפול ארוך 48 שבועות..) ןמיקוספוראונקיוסט ( המשלב 40% אוראה ונשירת הצפורן ).
הבעיה נפוצה מאוד כ15% . בעיות ברגלים יותר בגבריםבצפרני הידים יותר בנשים.
גורמי סיכון הם :-גיל חולים דיאבטים , בעיות בורידים ובלימפה, נעליים לוחצות ומקצועות הספורט.
התרופה נלקחת עם אוכל.
חשוב ! אם אתה לוקח תרופות נוספות עליך לדעת שלתרופות הללו יש אינטארציות עם תרופות אחרות .
לחות מחמירות את הבעיה ולכן יש לאורר כמה שיותר להחליף גרבים ( אווריריות) כל יום להשתמש במספר זוגות נעליים.
עצה אישית אם אתה לחוץ מתופעת הלואי הכבדית בקש בדיקת תפקודי כבד בתדירות גבוהה . כל חודש ( לא עולה לך כסף ? לא ?).

בברכת בריאות שלימה


מג"ר בבאי דני רוקח medika@netvision.net.il



נ.ב . הנ"ל אינפורמציה בלבד אין בו המלצה לטיפול או המנעות ממנו . יש להועץ ברופא.

רופאים ומטפלים: כתבות בנושאי הפורום:
מחבר:
(ניתן להשתמש בשם בדוי)
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
28/04/04 21:03
  RE: כדורים לפטרת ציפורניים    לימור איזנבוד 
02/05/04 17:58
02/05/04 23:01
  RE: כדורים לפטרת ציפורניים    מג"ר בבאי דני - רוקח 
03/05/04 01:31
03/05/04 22:32
  תופעות לוואי של הכדורים    בן לולו רחל 
17/04/11 08:39
  תופעות לוואי    בן לולו רחל 
17/04/11 08:48
  תופעות לוואי של הכדורים    .בן לולו רחל 
17/04/11 09:02
יש לי פטרת ציפורניים האים אפשר לרכוש כדורים ללא מרשם רופא?
שלום גבי. לא. הכדורים הנמכרים כיום הם תחת פיקוח רפואי. לימור איזנבוד
תודה על התשובה . האים ניתן לרפא לחלוטין את מחלת פטרת ציפורניים.
בס"ד לגבי שלום ! סיכויי ההצלחה עם האנטיפטריטיים החדשים ספורונוקס למיסיל מרשימים 70-80% לעומת 30% בטיפול הישן ( גריפולין ). ואם תרצה יותר אני ממחזר לך תשובה שכבר "התאמצתי עליה " פה בפורום להלן... מחבר: מג"ר בבאי דני - רוקח תאריך: 24-02-2004 01:18 ספורונוקס ולמיסיל במתן דרך הפה הן תרופות הבחירה לטיפול בפיטרית ציפרנים. אחוזי ההצלחה שלהן הן מרשימים 70-80% והן העלו את הטיפול בפטרת הצפרנים לרף של הצלחה לאחר עשרות שנים של טיפול די כושל בגריסאופולוין=גריפולין (איתו משהו כמו שנה ו 30% בערך של "הצלחה" ). תופעות הלואי שלהן הן קלות! נסבלות ולא גרמו להפסקת הטיפול. אבל....!!! באוג' 2001 ה FDA האמרקאי יצא בהערת אזהרה לגבי אפשרות שקושרת את שתי התרופות לפגיעה נדירה! בכבד ( גם בבריאים לגמרי ) שהיתה קשורה לפגיעה כבדית פטלית ( בנוסף היה גם מקרה בודד אחד בספורנוקס החשוד שיתכן שקשור באי ספיקת לב ). נדגיש שתופעה זו נדירה ביותר אבל בגלל חומרתה היא מודגשת , אתה כמשתמש חייב לקבל אינפורמציה ולהיות מודע לקיומה . בנוסף ננקטים אמצעי זהירות נוספים כמו בדיקה תקופתית של אנזימי הכבד ( ALT AST ?), המלצה לרופא לודא שמדובר בפיטריה, וגם עירנותך נדרשת לגבי אפשרות של עייפות בחילה הקאה הופעת כאב בצד הימני צהבת שתן או יציאה כהה. אם הרופא רשם לך אותה אתה בהחלט יכול להשתמש בה. ***** מי יותר חזק ממי ? טרבינפין וספורונוקס מראים את אותם אחוזי הצלחה שלעייל ( עם הצלחה מעט יותר טובה ( לא מובהק סטטיסטית ) לטובת הטרבינפין) בפטרית צפורן. פלוקונזול הרבה יותר "חלש" בטיפול לפטרת צפרנים והוא משהו בסביבות ה30% ( והמחזיר אותה ל"ימי הצנע" של הגריסאופולוין....) לכן פחות מתאים לפטריה זו ( יש בו שימוש נרחב לפטריות ואגינליות למשל ). **** לגבי המינון . טרבינפין - לפטרית צפורן ביד - 6 שבועות 1 טבליה ליום. לפטרית צפורן ברגל - 12 שבועות 1 טבליה ביום. ספורונוקס מינון אפשרי 200 מ"ג ליום 12 שבועות לפטרת צפורן ברגל בלבד. ואם יש באצבעות היד - פולס 200 פעמים ביום לשבוע , הפסקה של שלושה שבועות ושוב פולס שבוע. **** עובדות נוספות. פטרת הצפורן אינה מיועדת לטיפול עצמי אלא דרך רופא. רוב התכשירים המקומים אינם עוזרים למעט בטרפאן לק (אחוזי הצלחה נמוכים,משך טיפול ארוך 48 שבועות..) ןמיקוספוראונקיוסט ( המשלב 40% אוראה ונשירת הצפורן ). הבעיה נפוצה מאוד כ15% . בעיות ברגלים יותר בגבריםבצפרני הידים יותר בנשים. גורמי סיכון הם :-גיל חולים דיאבטים , בעיות בורידים ובלימפה, נעליים לוחצות ומקצועות הספורט. התרופה נלקחת עם אוכל. חשוב ! אם אתה לוקח תרופות נוספות עליך לדעת שלתרופות הללו יש אינטארציות עם תרופות אחרות . לחות מחמירות את הבעיה ולכן יש לאורר כמה שיותר להחליף גרבים ( אווריריות) כל יום להשתמש במספר זוגות נעליים. עצה אישית אם אתה לחוץ מתופעת הלואי הכבדית בקש בדיקת תפקודי כבד בתדירות גבוהה . כל חודש ( לא עולה לך כסף ? לא ?). בברכת בריאות שלימה מג"ר בבאי דני רוקח medika@netvision.net.il נ.ב . הנ"ל אינפורמציה בלבד אין בו המלצה לטיפול או המנעות ממנו . יש להועץ ברופא.
לימור שלום מאוד מודה לך על האינפורמציה.לא האמנתי שיש בכלל פתרון לבעיה זו. ניסיתי את כל הצמחים ושמנים למיניהם ושום דבר לא עזר. אני מאוד מקווה שתרופה זו תעזור לי . תודה רבה על העזרה, גבי שטרית.
האם הכדורים מזיקים אם אני לוקחת אותם כשיש לי לחץ דם ואני לוקחת אנלדקס ולכולסטרול סמבסיתתיאן
אשמח אם תענה לי אני לוקחת כדורים לפטרת הציפורנייפ ויש לי לחץ דם. אני נוטלת את התרופות האנלדקס ולכולסטרול סבסתתיאן האם יש להם השפעה כל שהיא או שאני יכולה לקחת ללא חשש. אני מרגישה כאב בטן מאז שהתחלתי לקחת אותם לפני שבועיים האם זה מקובל. תודה על התשובה וחג שמח
שלום לקוראים.. מנסיוני המר לפני 6 שנים קיבלתי טיפול עם ספורונוקס.למשך 4 חודשים.חיסל את הפיטריה ברגל. אבל !! גרם לי לבלגן בקצב הלב.פירפור פרוזדורים. שעד היום.אחרי סידרה של היפוך חשמלי. עדין נמצא בפירפור קבוע... לא ממליץ לקחת את הסיכון בתרופה זאת. לפני 5 שנים ה FDA הוציא אזהרה לבעיות לב.גם משרד הבריאות הוציא אזהרה בעניין. כל רופאי העור ממליצים בחום על התרופה .אך יש לקחת בחשבון את הסיכון ללב ולבעיות בכבד.. בגדר המלצה חמה לא להתקרב לתרופה ..

חיפוש מתקדם