קוהוש שחור - לפני גיל המעבר

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

07/10/2016 | 15:41 | מאת: טל

אני בת 41, מסתובבת עם כאבי מחזור/ טרום מחזור קשים לאורך החודש , בשנה האחרונה, בלוויית תופעות מוקדמות של גיל המעבר, האם אוכל לקחת כדורי קוהוש שחור, אעפ"י שיש במשפחתי היסטוריית סרטן השד?

07/10/2016 | 15:48 | מאת: טל

עוד הערה - יש לי כבד שומני ולחץ דם נמוך (לא יודעת אם יש קשר או שהכדור עלול להזיק לי בגלל זה?)

17/10/2016 | 15:00 | מאת: מתמצא

שלום טל, קוהוש שחור מכיל חומרים הנקראים פיטו-אסטרוגנים, או אסטרוגנים צמחיים. לחומרים אלו יש השפעה דומה להורמון אסטרוגן אך היא משמעותית חלשה יותר. בגלל הרקע המשפחתי כדאי להתייעץ עם רופא נשים ועם כירורג-שד