קלקסן בהריון ואוסטופורוזיס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

11/09/2016 | 22:31 | מאת: שיר

שלום אני בת 32 אמא לשני ילדים...לידה ראשונה מאוד קשה ,הריון שני הייתי בהריון בסיכון בעיקבות הלידה הראשונה, החליטו לילד אותי בשבוע 37 בעיקבות אי ספיקת שיליה , לאחר חצי שנה גילינו שלילדה יש שיתוק מוחין קל בצד שמאל יד ורגל...בעיקבות כך פנינו לרופא מומחה לדעת מה לעשות בהריון הבא (יש לציין ששני הילדים נולדו במשקל נמוך iugr), הוא המליץ לי לקחת בהריון הבא קלקסן לאורך כל ההריון...השאלה שלי , הבנתי שאחד מהתופעות של התרופה זה אוסטופורוזיס ןלי יש אוסטופורוזיס קשה (בעיקבות עבר עם הפרעות אכילה) השאלה אם אוכל לקחת את הקלקסן ? מפחדת שיהיה לי נזק יותר גרוע בעיקבות התרופה

16/09/2016 | 18:45 | מאת: מתמצא

שלום שיר, אכן קלקסן עלול לגרום להחמרת דילול עצם (אוסטאופורוזיס) - זה תלוי גם במינון. בשל הרקע המיוחד שלך ממליץ על ייעוץ אנדוקריני - ודאי תזדקק לוויטמין D - אולי סידן - יש גם מרכיבים נוספים חשובים בקבלת ההחלטה הרפואית כמו בני משפחה עם שברים מאוסטאופורוזיס וכו