מינון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

14/07/2016 | 14:09 | מאת: תמי

שלום רב, אני בת 29 מטופלת בריטלין במשך שנים, במהלך השנים העליתי את המינון וכיום אני לוקחת 3 sr ריטלין 20 מ"ג ליום. עד עכשיו נהגתי לקחת אחד וחצי בבוקר ואחד וחצי בשעות הצהריים.. לאחרונה שמעתי שאסור לחצות את הריטלין עקב הרכב שומני וכו' ואתמול בבית המרקחת כשאספתי את המרשם הרוקח ציין שאני צריכה לשנות את המרשם הקבוע שלי (במרשם כתוב כדור אחד 3 פעמים ביום) מ-3×1 ל-1×3 כיוןן שלפי הנחייה של משרד הבריאות אסור לקחת כדור 3 פעמים ביום וצריך לקחת את שלושתם יחד! רציתי לשאול אם זה נכון? בעצם יש לי שתי שאלות: 1. האם זה בסדר לקחת כדור וחצי פעמיים ביום (זה עבד בסדר עד עכשיו) 2. האם באמת עדיף שאקח 3 בבת אחת בבוקר? יש לציין שאני צריכה השפעה לכל שעות הערות.במיוחד עכשיו-תקופת מבחנים..

16/07/2016 | 13:37 | מאת: מתמצא

שלום תמי, את סוג הריטלין, המינון ואופי הלקיחה צריכים לקבוע המטפלים בך. לסוגי ריטלין שונים (רגיל, SR, LA, קונצרטה) יש שיאי פעילות ומשך פעילות שונים וכדאי לברר עם המטפלים בך את השפעת מה שאת לוקחת בהשוואה לצרכים שלך ולבצע התאמות.