מה הבדל בין PROCOR ובין TAMBACOR

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

27/06/2016 | 15:47 | מאת: רוזליה

שלום, בעלי בן 69 סובל מפירפור פרוזדורים כ10 שנים. בעבר טופל בריטמקס בסמנות עלות עד שהגיע למינון המקסימלי והרבה שנים היה מאוזן. כאשר הפסיק להגיב לריטמקס התחיל PROCOR.אחר חודשיים כבר עלה לו ה TSH ומאז הוא מקבל ELTROXIN. כעבור שלוש שנים של טיפול פיתח דלקת ראיות כתופעת לואי של פרוקור והופסק לו מיד הפרוקור. הקרדיולוג רשם לו X 2 מ"ג TAMBACOR 100. שאלותי: 1.מה הבדל בין פרוקור וטמבקור? זה נשמע אותו דבר 2.האם התיפקודי בלוטת התריס לאחר הפסקת פרוקור חוזר לקדמותו? תודה מראש על התשובה,

02/07/2016 | 12:12 | מאת: מתמצא

שלום גרוזליה, טמבוקור ופרוקור הן שתי תרופות מאד שונות המשמשות לטיפול בהפרעות בקצב הלב. הדימיון בשם מקרי. הסיומת קור או COR שמשמעותה לב היא ניסיון להעניק לתרופה שם מסחרי הממתג אותה כתרופה ללב. פרוקור עלול לגרום לשינוי בתפקודי התריס - תת-פעילות או פעילות-יתר. פעילות יתר עלולה להיות מסוכנת באנשים עם נטייה להפרעות קצב עם דופק מהיר. לגבי הסיכוי לשיפור בתת הפעילות של בלוטת התריס - אין לדעת, במיוחד לאחר זמן רב. יתכן שיפור במצב שיתבטא בצורך בפחות אלטרוקסין ואולי יקרה הנס ולא תצטרכי