plavix

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

17/05/2016 | 15:23 | מאת: סמי

שלום רב אני בן 83 בעקבות תחושות דיספסיה הרופא גאסטראנטרולוג המליץ להחליף לי את המיקרופירין 100מג שאני נוטל בעקבות 2 התקפי לב ב 75מג plavix שלדבריו גםלא גורם לדימומים אני שואל האם האפקט של 2 התרופות במינונים האלה זהה?כלאמר אין לי שום בעיה בלעשות את ההחלפה? תודה רבה

22/05/2016 | 01:39 | מאת: מתמצא

שלום סמי, לפלביקס (קלופידוגרל) ולאספירין השפעה מדללת דם. אחד ממרכיבי קרישת-הדם הם תאי-דם הנקראים טסיות או טרומבוציטים. לטסיות תפקיד במניעת דימומים בעת פגיעה בדופן כלי הדם. בעת ביצוע תפקיד זה הם עלולים לגרום או לתרום להיווצרות קריש-דם החוסם את זרימת הדם בכלי הדם. תרופות כמו פלביקס או אספירין מעכבות את יכולת הטסיות ליצור קריש דם. השפעת תרופות אלה דומה אך לא זהה ובמצבים שונים העדפה לתרופה אחת או לשנייה. יש גם מצבים בהם משלבים בין שתי התרופות. ההמלצה שקיבלת סבירה אך רצוי להיוועץ לגביה עם הקרדיולוג שלך.