תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

08/04/2016 | 02:40 | מאת: אליה

התחלתי טיפול בא בריל לפני שבוע וחצי, עד היום קיבלתי שתי זריקות. עדיין לא הפסקתי את הטיפול בפרנדיזון- אני חולה חדשה בדלקת פרקים, והתחלתי טיפול ראשוני בתרופות אחרות שלא סבלתי אותן. בינתיים לפני התחלת הטיפול היה לי צוואר אדום מעט אדום, ומתחתיו גם סימני פריחה, רופאת עור. מתנה לי לטיפול קרם טרוטופיק, מיד עם התחלת הטיפול הגרד נעשה בלתי נסבל והרופאה אמרה לי להוסיף קרם אלוקום ולמרוח אותו פעם ביום ובפעם השניה למרוח טרוטופיק. בינתיים הגרד מאד מחמיר- האם זה יכול להיות תופעת לוואי של האמברל? מבחינת הכאבים של דלקת הפרקים יש הטבה משמעותית. אני מודאגת שמא יהיה צורך להפסיק את הטיפול באמברל אם אמנם זו תופעת לוואי, כי הגרד בלתי נסבל, כמו כן יש לי גם אדמומית בפנים. מה לעדות?

08/04/2016 | 19:49 | מאת: מתמצא

שלום אליה, אנברל היא תרופה ביולוגית מקבוצת בולמי TNF אלפא המשמשת לטיפול במספר סוגים של דלקות מפרקים ובמיוחד ראומטואיד ארטריטיס, אנקילוזינג ספונדיליטיס ודלקת מפרקים המלווה מחלת עור הנקראת פסוריאזיס. לפי התיאור שלך האודם והפריחה היו קיימים עוד לפני זריקות האנברל ורק הגרד התגבר לאחר תחילת הזריקות. לא ברור מהדברים שלך מה חושבת רופאת העור על טיב הבעיה בעור. פרוטופיק היא תרופה לאטוםיק דרמטיטיס המוכרת גם בשמה העממי אסטמה של העור. בנתונים שמסרת קשה לתת עצה יותר טובה. כדאי להתייעץ עם רופאת העור. לא הייתי ממהר לוותר על האנברל.