תרופות ללחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

17/08/2015 | 08:32 | מאת: תיקי

משנת 2011 אני סובלת מיצר לחץ דם בערכים של 170/90 עם תרופות אני מתאזנת ל130/85, הענין שניסיתי את כל התרופות וכל משפחה עשתה לי תופעות לוואי קשות, לפני כשלוש שנים החלטתי ביאושי להפסיק את כל התרופות ואז התגלו אצלי חלבונים בשתן דבר שהפחיד אותי מאד, ושוב הרופא ניסה כמה תרופות והיום אני מקבלת סילריל במינון נמוך של 0.6 ליום היות ואני גם רגישה ללקטוז. יש לי תופעות לוואי שלמדצי אמך לטפל בהן ויש כאלה שמשגעות אותי......אחת לכמה ימים אני לא לוקחת תרופה ואני מרגישה שזה מקל עלי. השאלה אם דילוג על תרופה פעם בשבוע וחצי יכול לגרום נזק כלשהו......?

18/08/2015 | 03:28 | מאת: מתמצא

שלום תיקי, כללית, יש לעשות מאמץ להגיע לאיזון מיטבי של ערכי לחץ הדם. ככל שהאיזון יהיה טוב יותר תפחת הפגיעה בכליות, הגורמת , בשלב הראשון, להפרשת חלבון בשתן ובהמשך לאי-ספיקת כליות.