אספירין או פלביקס / המשך הודעה / סטטור או סימבסטטי

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

16/08/2015 | 19:51 | מאת: רותי

שלום רב, בהמשך לשאלתך אני נוטלת אספירין בגלל שלפני כשנה וחצי היו לי כאבים ברקה ואז נשלחתי לMRI מוח היה ממצא לא ספציפי - נגע קטן בחומר הלבן, לא חשוד כתסחיפי. יתכן משני למיגרנה או למחלת כלי דם קטנים. בנוסף רציתי לשאול האם לסטטור של תופעות לוואי של כאבי בטן והאם הוא חזק יותר מסימבסטטין ומהן התופעות של כל אחד מהכדורים הנ"ל והאם כדאי לשלב עם Q10, שוב תודה רבה.

17/08/2015 | 02:44 | מאת: מתמצא

שלום רותי, כללית, לפלהיגס עדיפות מה במניעת אירועים וסקולריים מוחיים. ענייני המוח אצלך לא לגמרי מוגדרים ולכן אין תשובה ברורה האם ולאיזה תכשיר יש עדיפות. יתכן שאספירין מספיק. סטטינים עלולים לגרום גם לתלונות בטניות. בדרכ, זאת לא תלונה המגבילה את השימוש בתרופה. סטטור (קרסטור / רוסובסטטין) יותר פוטנטיים מסימבסטטין (סימבקור/ סימבקסון / סימוביל ועוד). תוספת קואנזים Q10 לפעמים מפחיתה מתופעות הלוואי של הסטטינים

18/08/2015 | 03:24 | מאת: מתמצא