פריזמה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

19/07/2015 | 01:24 | מאת: פרוזק

שלום! האם ניתן לשלב פריזמה עם וולבוטרין ומה הסיכונים?

23/07/2015 | 01:02 | מאת: מתמצא

שלום פרוזק, וולבוטרין פועל באמצעות השפעה על שלושה מתווכים (נוירוטרנסמיטרים) ביוכימיים - דופאמין, נוראדרנלין וסרוטונין. פריזמה = פרוזק פועל באמצעות הנוירוטרנסמיטור סרוטונין. שילוב של השניים עלול לגרום לתופעות לוואי הקשורות לרמות מוגברות של סרוטונין.

23/07/2015 | 22:15 | מאת: פרוזק

וולבוטרין זה דופמין ונוראדרנלין. פריזמה זה סרטונין. וולבוטרין מוריד את התופעות לוואי של הפריזמה. אני לוקח שבוע כבר. מרגיש מצויין.

24/07/2015 | 05:16 | מאת: מתמצא

שלום, מנגנון הפעולה של וולבוטרין = bupropion מורכב אבל חושבים שאכן בעיקרו מותווך על ידי השפעה על הנוירוטרנסמיטורים דופאמין ונוראדרנלין. לוולבוטרין יש גם השפעה מתונה יותר על מסלול הסרוטונין וזה עלול, לדוגמא, לבוא לידי ביטוי אפילו בגרימת serotonin syndrome כפי שניתן לקרוא כאן בתקצירים. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20238197 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15602102 משמח לשמוע שאתה מרגיש טוב יותר. אבל, לא מזיק להיות מאופק ולא לצאת בהצהרות המלמדות דברים לא כל כך מחמיאים על היוצא בהכרזות מסוג זה

24/07/2015 | 23:17 | מאת: הכותב

בדכ העלאת רמה של נוירוטרנסמיטור היא עקב סיבה מתמשכת כמו למשל דכאון קליני . מה שצריך הוא לאבחן מה הפסיכופתולגיה ומבנה אישיותי תפקודי. למשל דכאון שמופיע יכול להיות חמור אבל באישיות מאניתדפרסיבית ואז מתן פרוזק והעלאת סרטונין תגרום להתקף מאני. שנית העלאת דופמין לא קשורה לנטרול סרטונין. אלה שני ניורוטרנסמיטורים שונים שקשורים לתפקודים שונים. התייעצת עם פסיכאיטר מומחה? ולא רופא משפחה?

24/07/2015 | 23:20 | מאת: תתייחס

אם זה אכן משפיע להרגשה טובה זה עוד יותר מדאיג כיוון שזה אומר שזה מעלה במהירות את התגובתיות במח ואתה עלול להקלע למצב של עודף. תרופות אלה בדכ משפיעות אחרי 4 שבועות ואם זה משפיע מיד זה סימן מדאיג.

25/07/2015 | 12:55 | מאת: פרוזק

לא יודע מאיפה אתה מביא תקשקושים האלה..זה שילוב נפוץ. אני לא לוקח את זה בגלל דיכאון. הפריזמה זה לרגישות יתר, הוולבוטרין מוריד תתופעות לוואי שלו. זה מפסיכאטר קיבלתי.

25/07/2015 | 17:05 | מאת: מתמצא

לפרוזק, רק למען הסדר הטוב אכתוב שאני רק אחראי למה שכתוב תחת הכותרת מתמצא. כל מה שנכתב תחת הכותרת שילוב מסוכן מאד עי הכותב ומה שנכתב תחת הכותרת שבע זה זמן מועט לשילוב... שנכתב עי תתיחס נכתב על ידי מישהו אחר. לפי סגנון התגובות, התשובות ממש לא מעניינות אותך. אם כך, חבל לשאול.