נשירת שער מסיבית

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

15/07/2015 | 11:08 | מאת: שושנה

אני לוקה בתת תריסיות ונוטלת יוטירוקס שנים אחדות. לפני כן נטלחתי אלטרוקסין.. אני נוטלת קרטיה שנה. לפתע התחיל השער לנשור לי באופן מסיבי. בשל היותי צמחונית התגלה חוסר ברזל. אני נוטלת ברזל רך כבר 2 חודשים וכל הפרמטרים של הברזל שבו לתיקנם. למה השיער שלי ממשיך לנשור? מה ניתן לעשות? מה כדאי לבדוק? אני בת 69.

16/07/2015 | 02:38 | מאת: מתמצא

שלום שושנה, נשירת שיער ניכרת קשורה בדרך כלל למחסור תזונתי (ברזל, ויטמין B12, חומצה פולית וכו) או בפעילות של מחלות מסוימות כמו מחלות דלקתיות כרוניות. כדאי לוודא אם באמת תוקן המחסור בברזל ואם יש מחסור בגורמי תזונה אחרים. מעבר לכל זה, אשה בת 69 עם מחסור בברזל צריכה לעבור בירור של דרכי העיכול ובפרט קולונוסקופיה כדי לחפש הסבר למחסור בברזל.