תרופות עם סטרואידים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

17/06/2015 | 22:51 | מאת: ron

מה הקטע של תרופות כמו טיפות עיניים או משחות שיש בהן סטרואידים? איזה בעיות זה יכול לגרום? עד כמה הבעיות נפוצות? עד כמה השימוש בתרופות האלו נפוץ? אם הרופא רושם תקופת טיפול או מינון שזה גבוה מהמומלץ בדף שמגיע עם התרופה - כמה זה נורא? כל פעם שאני מקבל תרופה כזו אני משתגע ממחשבות שזה ידפוק לי את הגוף.. בבקשה תנו לי הסבר קצר לגביהן..

19/06/2015 | 13:58 | מאת: מתמצא

שלום רון, כללית, הטיפול במשחות או בטיפות המכילות סטרואידים נפוץ מאד. הספיגה של התרופות לגוף קיימת אך קטנה ולא בת השוואה לטיפול בכדורים או בזריקות. לכן, גם תופעות הלוואי הכלליות של סטרואידים לא שכיחות אלא אם כן מדובר בשימוש ממושך ומבחינת העור על שטח עור גדול יחסית.