סודיום כלוריד / ammonium laureth sulfate

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

17/06/2015 | 11:04 | מאת: מעיין

שלום לכולם, יש לי שאלה, על גבי מוצר רשום "ללא מלח סודיום כלוריד", ברכיבי המוצר מופיע שקיים רכיב ammonium laureth sulfate, האם האמירה בה רשום "ללא מלח סודיום כלוריד" שגויה/מטעה? אחרי הכל ammonium laureth sulfate הוא תרכיב של מלח וכך גם סודיום כלוריד, לא? תודה לעוזרים!

17/06/2015 | 21:30 | מאת: מתמצא

שלום מעין, שום דבר שם לא שגוי ולא מטעה. יש בלבול בין מלח שהוא מושג כללי לבין סודיום כלוריד או NaCl שגם הוא מלח אבל לא סתם מלח אלא מלח בישול, אותו מלח שולחני הנמצא במלחיות על השולחן.

17/06/2015 | 22:44 | מאת: מעיין

רגע לא הבנתי משהו, סודיום כלוריד, הוא סוג של מלח שמורכב מקטיון של נתרן (סודיום) ואניון של כלור, לא? בפועל באותו המוצר קיימים 2 רכיבים כאשר לכל אחד מהם יש רכיב אחר בנפרד, למשל: קטיוני סודיום נמצאים ב-Sodium Laureth Sulfate אניוני כלור נמצאי ב-Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride האם כאשר שני הרכיבים האלו נמצאים, אפשר לטעון שהאמירה לפיה המוצר הוא "ללא מלח סודיום כלוריד" היא אמירה מטעה?