אקנטרים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

21/03/2015 | 17:10 | מאת: שאלה

שלום, חברה שלי קיבלה תמיסת אקנטרים מרופא העור שלה לטיפול בפצעים בלחיים לא הוסבר לה שצריך להשתמש בזה במורה נקודתית והיא מרחב את זה על כל הלחיים וכתגובה יש לה גירוי חזר בעור הפנים. שורף ואדום מאוד והעור מתקלף. איך אפשר לטפל בדבר הזה?? ( רופא אחר נתן לה סטרואידים במינון נמוך לעזרה בשריפה ) תודה רבה

28/03/2015 | 02:27 | מאת: מתמצא

שלום, קשה להגיע למסקנה מדויקת רק מהתיאור. טיפול מקומי בסטרואידים לגירוי בעור הוא אמצעי מקובל. יש להיזהר משימוש בסטרואידים פונטי (חזק) מידי ולמשך זמן רב מידי כדי למנוע תופעות לוואי לא רצויות בעור הפנים