אסטו וליפיטור

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

19/02/2015 | 19:04 | מאת: אלעד

שלום לכולם התחלתי לפני חודשיים לקחת ליפיטור(100 מ"ג) ואסטו(10 מ"ג) כל יום. בדיקת הדם הראת כי הGPT שלי הוא מעל הנורמה (53). בעבר כאשר לקחתי ליפיטור בנפרד ואסטו בנפרד התוצאה לא חרגה מן הנורמה. יש לי כולסטרול גבוה וחרדה חברתית כך שאני למעשה לא יכול להפסיק לקחת אף אחת מהתרופות. הרופה המטפל שלי המליץ על לקחת את הליפיטור יום כן יום לא. מה ההמלצה שלכם ? אלעד

22/02/2015 | 22:00 | מאת: מתמצא

שלום אלעד, החריגה בתפקודי כבד קטנה ולא ברור למה היא קשורה. תרופות דוגמת ליפיטור גורמות, לפעמים, להפרעה קלה בתפקודי כבד. הפרעה זאת, לעיתים רחוקות, בעלת משמעות רפואית שלילית מהותית. ניתן לשקול, בשלב זה, להסתפק במעקב ללא שינוי במינון התרופות.