ריזלט וציפרמיל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

18/02/2015 | 10:53 | מאת: ד

שלום, הבוקר הייתי אצל נוירלוגית אשר רשתה לי ריזלט לטיפול במיגרנה. היא יודעת שאני מטופלת בציפרמיל. בבית המרקחת כשקניתי את ריזלט, הרוקחת אמרה לי שהשילוב בין שני הכדורים יכול לגרום לתסמונת מסכנת חיים. מה לעשות? הרי הנוירולוגית יודעת על הרקע הרפואי שלי וגם שאלה במיוחד על הציפרמיל ועדיין רשמה לי ריזלט. האם לקחת את הכדור או לוותר עליו ולהקשיב לרוקחת? אשמח לתשובה מהירה.

19/02/2015 | 02:50 | מאת: מתמצ

שלום ע, השילוב מותר אך מחייב זהירות מחשש לעליה מופרזת ברמת סרוטונין ברקמת המוח. מידת הסיכון, שאולי מוגברת אך עדיין קטנה, תלויה במינוני התרופות וגם בהיבטים רפואיים נוספים. אם יש ספק, יש לפנות שוב לנוירולוגית לברר את הנקודה.