העלאת טרומבוציטים - דחוף

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

21/12/2014 | 10:39 | מאת: אדי

אני בן יחיד לאימי שהינה בת 83 (בקירוב) עירנית וחיונית . היא מאד רזה שוקלת 45 קילו בלבד וסובלת מאי ספיקת כליות סופנית ( עדיין לא דיאליזה ) התרופות הקבועות שנוטלת הינן : אמלודיפין ( ללחץ דם) – 2כדורים : 1 בוקר ו ערב 2 סוגי מינונים של יוטרקס ( לאיזון בלוטת-מגן) : יוטרקס 100 מ"ג 3 פעמים בשבוע יוטרקס 50 מ"ג 4 פעמים בשבוע אפרקס 20000 1 בשבוע (זריקת ברזל) חצי כדור של קרדילוק 2.5 מ"ג - פעם ביום (ללב) כדור סידן calcichew - 2 כדורים ביום (נגד אוסטופורוזיס- בריחת סידן ודילול עצם) וכן - לקסטדין – חצי כדור בערב ( לפעילות מעיים תקינה) ערכם רלוונטים נוכחיים : ערכי קריאטנין בדם creatinine : 1.74 קריאטנין בשתן ( שני ערכים) : creatinine- u 24h : 495 Creatinine – u sample: 21.5 ( נפח כמות שתן : 2300 ) האמוגלובין 9.6 הטרומבוציטים plt הינם כיום: 38 ( 38 אלף) לפני כחודשיים בקירוב שקלה רק 43 קילו ( בסוף אוקטובר 2014 ) נכנסה בעצת רופאת המשפחה לאשפוז בבי"ח שנמשך 3 ימים בשל רמת טרומבוציטים נמוכה שהייתה 32 כששבוע קודם לכן היה לה 38 ( הקריאטנין בדם היה 1.81 והאמוגלובין 9.6 ) וסימנים כחולים ושטפי- דם שהופיעו לה באותה תקופה בשל הטרומבוציטים הנמוכים . לאחר האשפוז עברה בדיקת מח-עצם שבה נשללה אפשרות חלילה לסרטן ( למרות שנאמר לה שיש לה בעיה שמח העצם שלה לא מייצר מספיק דם ) נאמר לה להתחיל להעשיר להרחיב את תזונתה ובנוסף ניתנו לה 2 תרופות : פרדניזון 1 כדור 20 מ"ג (אחרי אוכל) למשך 14 יום Omepradex 20 מ"ג ( לפני אוכל – שתפקידו רק להגן על הקיבה מפרדניזון) כשקבלה 20 מ"ג הטרומבוציטים כעבור שבועיים עלו ל-44 והאמוגלובין ירד ל-8.9 כעבור שבועיים הורד מינון הפרדניזון ל- 1 כדור 10 מ"ג ליום שהיא עד היום ממשיכה לקחת כבר למעלה מחודש וה Omepradex נותר באותו מינון והטרומבוציטים ירדו ל-38 ( כשהאמוגלובין חזר ל-9.6 היא נשלחה ע"י ההמתולוג לסדרת בדיקות שהינן : בדיקת רופא מומחה לדם ( קוד משה"ב L3245 ) ספירת-דם כללית + רטיקוליציטיס דיפרנציאל מיקרוסקופי משטח דם ידני שאלותי : יש לה תופעה של עצבנות-יתר וחוסר מנוחה– האם יתכן שכתוצאה משימוש ממושך בפרדניזון ? הבנתי שאי אפשר לקחת אותו יותר מידי זמן כדי שלא תיווצר תלות בתרופה. האם צריך להפסיק השימוש בו לאחר שהמינון כבר ירד הדרגתית או שבמינון נמוך שכעת לוקחת (10 מ"ג בשני כדורים של 5 מ"ג) אין סכנה לתלות בתרופה ? ישנו מלכוד 22 במצב הנ"ל – מצד אחד אם תפסיק הטיפול בפרדניזון הטרומבוציטים ירדו לה ואם תמשיך – תפתח תלות מאד לא בריאה בפרדניזון האם זה כבר מאוחר ונוצרה כבר תלות בפרדניזון ? אילו בדיקות\אמצעים \טיפולים חלופיים עליה לנקוט בכדי להעלות רמת הטרומבוציטים ? אילו מאכלים עיקריים תורמים להעלאת רמת הטרומבוציטים ? מכל כמות התרופות שנוטלת האם ישנה תרופה אשר מסבה לה נזק רציני שאפשר לשקול לוותר עליה ? ( בזמנו לקחה תרופה המכילה סטאטינים שמעודדת אלצהיימר שהפסיקה לקחת) האם הינה בקבוצת סיכון לסרטן הדם\לסרטן ? אודה על תשובה מהירה ויסודית . אני ממש מודאג

23/12/2014 | 03:49 | מאת: מתמצא

שלום אדי, אמנם ניסית לפרט אבל פורום לא יכול לשמש תחליף לבדיקת חולה והערכתו. בכל אופן, אמא שלך כבר מזמן תלויה בסטרואידים. לא רואה. בכך, בשלב הזה, בעיה מיוחדת. המינון של הפרדניזון שניתן בהתחלה (20 מג) איננו גבוה ולפעמים נדרש מינון גבוה יותר, כפול ואפילו יותר. אין מזונות אשר, למיטב ידיעתי, מועילים במצבים כאלה. בתרופות שרשמת אין מועמדת לכך שגורמת לרמה נמוכה של טרומבוציטים אבל כל תרופה עלולה לגרום לכך. גם אי ספיקת הכליה. כדאי לוודא שאין לנ מחסור בברזל, B12 וחומצה פולית.