אבחון AS בבדיקת MRI

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

16/12/2014 | 17:45 | מאת: זהבה

האם החומר גדוליניום המוזרק בעת בדיקת MRI, לגילוי מוקדם של מחלת A.S, הוא מסוכן? כי קראתי שהוא עלול, לגרום למחלת nsf - דבר שהתגלה רק לאחרונה - ודבר זה מדאיג מאוד. האם הוא הכרחי בעת בדיקה לגילוי מוקדם של מחלת AS ? האם אין שום תועלת אבחנתית במקרה כזה, בבדיקת MRI גם ללא הגדוליניום ? תודה.

20/12/2014 | 10:37 | מאת: מתמצא

שלום זהבה, בדיקת MRI עם גדוליניום היא בדיקה בטוחה שאלפים רבים מבוצעים כמותה מידי יום. NSF הוא סיבוך נדיר של שימוש בגדוליניום באנשים עם תפקוד כלייתי לא תקין או אי ספיקת כליות. כיום לא מבצעים באנשים עם בעיה רפואית זאת בדיקת MRI. עם גדוליניום. הסירי דאגה מליבך ואל תמנעי מעצמך בדיקה חיונית, בטוחה וללא קרינה.