ציפרלקס ונדודי שינה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

12/12/2014 | 08:43 | מאת: בר

בוקר טוב, אני בת 21 והתחלי לקחת ציפרלקס בהנחיית הרופא עקב לחץ רב המתבטא במספר צורות אך מעולם לא הפריע לי בשינה . התחלתי לקחת ציפרלקס לפני יומיים ואני כל לילה מתעוררת ב3 וחצי בבוקר למשך שעתיים, בלי יכולת לחזור לישון...( רק כעבור שעתיים) האם זו תופעה מהכדור שחולפת ? ( כרגע לוקחת 5 מג) האם יש עלי להלחליף את שעת הכדור( כרגע נוטלת בבוקר) אני סטודנטית וזה מחרב לי ימים שלמים. תודה

13/12/2014 | 03:34 | מאת: מתמצא

שלום בר, תרופות ממשפחת הציפרלקס עלולות לגרום לעירנות יתר. במקרה כזה, ניתן להעביר את נטילת התרופה לשעות הבוקר אבל את ממילא לוקחת את התרופה בבוקר. זה מושפע גם ממינון התרופה וניתן לשקול להפחיתו. יתכן גם שהקושי לישון קשור לסיטואציה הכללית.