מזרק אפיפן - מינון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

22/10/2014 | 18:33 | מאת: משה

שלום, אני רוצה לברר האם מקובל או ניתן לתת לילד בן 3 עם חשש לאלרגיה לאגוזים מזרק אפיפן המיועד למבוגרים? (במקרה חרום כמובן) רופא המשפחה רשם לנו מרשם לאפיפן המיועד למבוגרים אך הרוקח סירב לתת לי את המרשם בטענה שהמינון גבוה מדי ומסוכן. החלטתי בכל מקרה לפנות לחוות דעת רופא מומחה אבל עד אז יש למישהו מידע נוסף בנושא? תודה, משה

25/10/2014 | 03:52 | מאת: מתמצא

שלום משה, למטופלים השוקלים 30 ק"ג ויותר מומלץ שימוש במזרק אפיפן המספק מנה של 0.3 מ"ג אפינפרין או 0.3 מ"ל של תמיסה 1:1,000 למטופלים השוקלים 15-30 ק"ג מומלץ שימוש במזרק המותאם לילדים קטנים והנקרא מזרק אפיפן ג'וניור המספק מנה קטנה יותר של של 0.15 מ"ג אפינפרין בלבד או 0.3 מ"ל של תמיסה 1:2,000 לפי גיל הילד - 3 שנים - סביר שמשקלו עד 30 ק"ג ואם כך מתאים לו מזרק אפיפן ג'וניור אבל את הפרטים יש לברר מול הרופא - רופא משפחה או אלרגולוג - מומחה לאלרגיות