חיסון נגד שפעת לקראת החורף

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

06/10/2014 | 14:57 | מאת: חיפאית

שלום, ציטוט מכתבה אתמול באחד האתרים: "מלבד קמפיין שצפוי לעלות בקרוב ולעודד את הציבור להתחסן, משרד הבריאות מתכוון להילחם גם בתופעת אנשי הצוות הרפואי שאינם מתחסנים. בכל שנה רק כרבע מן הרופאים, האחיות ושאר העובדים שמטפלים בחולים טורחים לקבל חיסון נגד שפעת, כך שהם עלולים להדביק בעצמם את החולים." ועוד: "משרד הבריאות צופה תחלואה קשה במיוחד בשפעת השנה: בניסיון לצמצם את מספר החולים ימדדו לראשונה בתי החולים לפי מספר אנשי הצוות הרפואי שיתחסנו כנגד הנגיף." האם מה שכתוב כאן תואם את המציאות שאתה מכיר? זכור לי שתופעה זו לא חדשה השנה, כנראה שהיתה גם בשנים קודמות. למתמצא - אם זו המציאות כפי שתוארה, מה אני אמורה להבין או להסיק מכך? מה מסתתר מאחורי סירוב אנשי צוות רפואי להתחסן, כאשר ברקע ההמלצה של מש' הבריאות היא לכולם להתחסן ובמיוחד חשוב לקבוצות סיכון ? מה דעתך? אם כן להתחסן - מהן בדיוק קבוצות הסיכון? אם לגבי גיל, מאיזה גיל והלאה? תודה לך

31/10/2014 | 18:44 | מאת: מתמצא

שלום חיפאית, לא ערכתי סטטיסטיקות ואני לא בטוח על כמה הדברים מבוססים. אני חושב שהחיסון טוב ורצוי. היתרונות בחיסון עולים עשרת מונים על החסרונות שלו. החיסון מומלץ לכל (פרט לאנשים האלרגיים למרכיביו) ובמיוחד לאנשים מבוגרים או עם מחלות כרוניות. ההערכה היא שמידי שנה מתים בארץ כ- 3,000 אנשים משפעת וסיבוכיה בתקופת החורף