צפוויט פורטה וגלולות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

31/08/2014 | 23:23 | מאת: ג'ני

אני מסיימת ליטול אנטיביוטיקה צפוויט פורטה 500 במשך שישה ימים ובמקביל נוטלת גלולות דיאנה וקיימתי יחסי מין, האם אני מוגנת מפני הריון?

07/09/2014 | 02:35 | מאת: מתמצא

שלום גני, ספיגת תרופות (כולל גלולות) במעי מושפעת מנוכחות חיידקים טובים במעי. יש חשש שטיפול אנטיביוטי שניתן בכדורים פוגע גם בחיידקים הטובים של המעי ובכך עלול להפחית ספיגה של הגלולות ולהקטין את יעילותן כאמצעי מניעה. אין נתונים ספציפיים לגבי צפוויט ודיאנה. כללית, רווחת ההמלצה, במצב כזה, על מנת להפחית למינימום את האפשרות של הריון לא רצוי, להשתמש בחודש הרלבנטי באמצעי מניעה נוסף כמו קונדומים.

12/04/2015 | 09:04 | מאת: מזדהה

האם בשבוע ההפסקה שבין החפיסות גם לא מומלץ? אני לוקחת פמינט ולא דיאנה וגם אני נטלתי בשבוע הראשון של הווסת את אותם הכדורים