הפסקה זמנית בנטילת ציפרליקס לפני קולונוסקופייה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

18/07/2014 | 13:02 | מאת: יוסף

היות ורופא המשפחה המליץ לי להפסיק את לקיחת הציפרלקס למשך יום יומיים עקב האפשרות שאצטרך להשתמש בפראמין.שאלתי האם הפסקה כזו תעורר אצלי ריגרסייה ואמצא את עצמי בקטע לא סימפטי?ובכלל האם מותר להפסיק בבת אחת תרופה מסוג ציפרלקס? תודה.

19/07/2014 | 12:18 | מאת: מתמצא

שלום, את ההנחיות יש לקבל אך ורק מן הרופאים המטפלים בך. בנסיבות רגילות נראה שבדרכ אין צורך להפסיק ציפרלקס לפני פרוצדורה כמו קולונוסקופיה. הפסקת ציפרלקס עלולה להיות מאד לא נעימה. החשש מהשפעה שלילית ממתן פראמין למטופל הנוטל במקביל ציפרלקס קטן