ויטמין D ויטמין K

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

24/04/2014 | 08:40 | מאת: מגל

שלום מתמצא. מה שלומך? 2 שאלות בנוגע לנטילת ויטמינים. אני נוטלת ויטמין D במצוות הרופא. האם מותר לי להכפיל את הנטילה ללא סיכון? אני נוטלת 14 טיפות בשבוע, בבת אחת. בכל טיפה 400 יח"ל. ויטמין K - האם מי שלוקה בהפרעות קצב או שחשוד כלוקה בהפרעות קצב, עליו להזהר באכילת ירקות עתירי ויטמין K? אני מרבה באכילת ירקות ירוקים והם עתירי ויטמין K. יש לי תור לקרדיולוג ואני עוברת ברור במהלך החודש. הוא ודאי יפנה אותי לדיאטנית לברור שאלה זו. מה דעתך? תוכל לסייע?

27/04/2014 | 02:12 | מאת: מתמצא

שלום מגל, לגבי ויטמין D את נוטלת, בממוצע, מנת אחזקה של 2 טיפות או 800 יחידות ביום. התשובה לשאלה תלויה ברמת ויטמין D בדם ופרמטרים נלווים (רמת סידן, זרחן, פוספטזה בסיסית, PTH) וגם שיקולים קליניים נוספים כמו אוסטיאופורוזיס, אבנים בכליות ועוד. לגבי ויטמין K, חשיבותו העיקרית, בהקשר זה, היא שהוא עלול להפריע לדילול-דם על ידי תרופה הנקראת קומדין.

27/04/2014 | 08:27 | מאת: מגל

30/04/2014 | 13:18 | מאת: מגל

שלום מתמצא. יש קשר בין מחלות לב וכלי דם לבין חסר בויטמין D? האם שהיה בשמש יכולה לתגבר את מאגר ויטמין D לרמה של יציאה מסיכון, אם ישנו? האם בגיל 65-70 יעילה שהות בשמש לצורך זה?