ויאגרה ו SSRI

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

10/04/2014 | 20:01 | מאת: מיכאל

שלום רב, אני בחור בן 28 שסובל מדיכאונות חוזרים ונשנים שהתחילו בשנות ה20 המוקדמות. אני נוטל 20 מ"ג רסיטל (ציפראלקס) ממשפחת ה SSRI. בכל אפיזודה הייתי מסתגר בתוך עצמי ככה שהיה קשה לי לתחזק קשרים חברתיים ולקבל ניסיון מיני. אני לא בתול אבל מרגיש ככה. בתקופות שאני מרגיש יותר טוב אני מוצא את עצמי בחרדת ביצוע כאשר אני מריח איזשהו מצב לקרבה מינית ודי מיד נסוג אחורה בגלל חוסר בטחון. החוסר בטחון לפי דעתי נובע גם מהתופעות לוואי של הרסיטל - יש לי שפכה מאוחרת, לפעמים קשה לי לגמור ואני צריך לשפשף נורא חזק. אז החשש הוא אם זה ככה כשאני לבד ואין לחץ של חרדת ביצוע מה יקרה כשאני איהיה עם בחורה היא בטח תתיאש ממני.. כמו כן כשאני לא מגורה 100 אחוז אז הזקפה שלי לא מלאה עד הסוף, נוסיף לזה שהאיבר מין שלי הוא בינוני מינוס בעת זקפה מלאה נגיד 11 ס"מ וככה מתקבלת החרדת ביצוע שאני לא אצליח "לספק את הסחורה". קראתי באיזשהו מקום שכדי להקל על החרדת ביצוע אפשר ליטול ויאגרה וככה להוריד מהראש את העניין הביצועי אלא להתמקד בעניינים הרגשיים ולהחזיר לעצמי את הבטחון וכשהוא יחזור וחרדת הביצוע תעלם יהיה אפשר להוריד את הויאגרה. אחרי כל התיאור הזה ברצוני להתמקד בשאלות: 1. האם הויאגרה יכולה להתנגש עם רסיטל? 2. האם היא ממכרת ואני עלול לפתח בה תלות? 3. האם תיהיה לי בעיה להשיג מרשם לויאגרה על הרקע שלי? 4. שמעתי על תחליפים טבעיים - מה דעתך בנושא? 5. האם לדעתך הטיפול שלי בעניין הוא סביר או שהיית ממליץ לי לעשות משהו אחרת?

12/04/2014 | 21:26 | מאת: מתמצא

שלום מיכאל, הערות לגבי תוכן שהופיע בשאלה שלך החוסר בטחון לפי דעתי נובע גם מהתופעות לוואי של הרסיטל - יש לי שפכה מאוחרת, לפעמים קשה לי לגמור ואני צריך לשפשף נורא חזק. אז החשש הוא אם זה ככה כשאני לבד ואין לחץ של חרדת ביצוע מה יקרה כשאני אהיה עם בחורה היא בטח תתייאש ממני.. תרופות כמו רסיטל נוטות לגרום לשפיכה מאוחרת ורבים רואים בכך יתרון בכך שזה מאריך את משך האקט המיני. יש אף המנסים תרופות כמו רסיטל כטיפול בשפיכה מוקדמת נוסיף לזה שהאיבר מין שלי הוא בינוני מינוס בעת זקפה מלאה נגיד 11 ס"מ וככה מתקבלת החרדת ביצוע שאני לא אצליח "לספק את הסחורה". פרט לערכי קיצון, אורך הפין בעל משמעות שולית. צא מהסרט המיותר הזה. 1. האם הויאגרה יכולה להתנגש עם רסיטל? לא 2. האם היא ממכרת ואני עלול לפתח בה תלות? לא 3. האם תהיה לי בעיה להשיג מרשם לויאגרה על הרקע שלי? אין שום פרט מהפרטים שסיפרת על עצמך שעומדים בסתירה לשימוש בויאגרה. 4. שמעתי על תחליפים טבעיים - מה דעתך בנושא? אין שום תחליף "טבעי" מוכח 5. האם לדעתך הטיפול שלי בעניין הוא סביר או שהיית ממליץ לי לעשות משהו אחרת? פרט לאמור לעיל ניתן להקל על העניינים הנפשיים גם באמצעים לא תרופתיים