סימבסטאטין תרופה להורדת כולסטרול יש סכנה?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

04/04/2005 | 16:05 | מאת: שרה

אני בת 74 לוקחת סימבסטאטין כ 3 שנים.נודע לי שיש תופעות לוואי חמורות שכוללות השפעה שלילית על המוח ושינוים באישיות.גם רופא המשפחה שלי לא שלם ב100% עם התרופה אך טוען שאין טובה ממנה כיום.האם ישנה תרופה חלופית ללא השפעות לוואי כה קיצוניות?(אני נוטלת 2 כדורים של 20 מג ביום). בתודה מראש למי שישיב לי.הענין הזה ממש מציק לי.

04/04/2005 | 17:29 | מאת: מתמצא

שלום שרה, לתרופות רבות, כולל לסימבסטטין ולתרופות אחרות ממשפחת התרופות עליה הוא נמנה (סטטינים), יתכנו תופעות לוואי. יש תמיד להתייחס למאזן בין התועלת הצפויה לנזק האפשרי. מבחינה זאת, הסימבסטטין היא תרופה אשר לגביה, אין ספק, שתרומתה לבריאות השוטפת עולה עשרת מונים על כל תופעות הלוואי והנזקים האפשריים. את גם אמורה להיות מנוסה מאחר ואת נוטלת כבר, לפי דברייך, את התרופה כ - 3 שנים. אם אין סיבה מיוחדת, הייתי נצמד לסימבסטטין ואם יעלה הצורך לעדכן את הטיפול ניתן לעשות זאת, בדר"כ, ללא בעיות מיוחדות. כל טוב, בריאות ואריכות-ימים.

21/10/2006 | 13:25 | מאת: יהודית

מהי הסיבה שאסור לאכול אשכוליות בעת לקיחת סימבסטאטין,ושאלה שניה: האם אותו כלל חל גם על אכילת פומלות ופפומליות?

22/08/2007 | 12:27 | מאת: שמואל חצרוני

מה היא הסכנה של שמוש בתרופה ומה הם תופעות הלואי ?

22/08/2007 | 12:27 | מאת: שמואל חצרוני

מה היא הסכנה של שמוש בתרופה ומה הם תופעות הלואי ?

22/11/2005 | 15:50 | מאת: אבי

מה ההבדל בין ליפיטור לסימבסטאטין

07/10/2006 | 21:53 | מאת: משה

מזה כחודש אני נוטל התרופה במינון 10 מ"ג יש לי כאבי שרירים באיזור החזה -כולל דקירות וכאב חלש בעבר הופיעו הכאבים הנ"ל עוד בטרם נטלתי התרופה(במיוחד תוצאה של מתח נפשי) האם קיימת אפשרות כי יש קשר בין שתי התופעות?

07/10/2006 | 22:06 | מאת: משה

מזה כחודש אני נוטל התרופה במינון 10 מ"ג יש לי כאבי שרירים באיזור החזה -כולל דקירות וכאב חלש בעבר הופיעו הכאבים הנ"ל עוד בטרם נטלתי התרופה(במיוחד תוצאה של מתח נפשי) האם קיימת אפשרות כי יש קשר בין שתי התופעות?

09/11/2007 | 09:44 | מאת: יולי

היכן יש מידע מקצועי?

01/12/2007 | 00:55 | מאת: miri

אני לוקחת סימבסטאטין בערך כשנה, ולפני כשושה חודשם העלתה הרופאה את המינון מ10 מ"ג ל20. זמן מה אחרי כן קבלתי פריחה מגרדת בכל חלקי הגוף. האם יכול להיות קשר?

01/12/2007 | 07:16 | מאת: יהודית

מבקשת להוסיף שאלה:האם מותר לאכול פרי הדר כשלוקחים את התרופה?

01/12/2007 | 00:57 | מאת: miri

אני לוקחת סימבסטאטין בערך כשנה, ולפני כשושה חודשם העלתה הרופאה את המינון מ10 מ"ג ל20. זמן מה אחרי כן קבלתי פריחה מגרדת בכל חלקי הגוף. האם יכול להיות קשר?

19/04/2008 | 02:04 | מאת: yael216

שלום..הנני בת 50 ובהמלצת רופאת המשפחה נוטלת סימבסטאטין 10 מ"ג כל ערב. נוטלת כבר שלושה שבועות וחצי ובשבועיים האחרונים מרגישה חולשה, כאבים בגופי כמו כאבי שרירים...בגב, בבטן, ברגליים, בשחמות. מבקשת לברר אם צריכה להפסיק את נטילת התרופה הנ"ל והאם כדאי כתחליף לנסות לקחת "ליפיטור"... תודה על מענה מהיר חג פסח שמח yael216.............19.4.08

03/01/2013 | 23:40 | מאת: אריאל שי

מאשר שקיבלתי גרדת נוראית עם תחילת השימוש בסימובאסטאטין - כמעט כרונית ממועד השימוש בתרופה. רק תרופת TELFAST אחת ליום, פוטרת הבעיה אין לי נתונים מה עדיף

15/09/2008 | 15:06 | מאת: מונה

אני בת 54 ונוטלת סימבסטאטין כבר 3 שנים בתקופה האחרונה יש לי כטבים נוראים בשרירים של הרגליים. האים זה תוצאה מהתרופה? אנא ממכם פנו אליי כי זה נורא חשוב לי

18/02/2009 | 23:57 | מאת: יהודית

אני לוקחת תרופה זו, 20 מ"ג ביום וסובלת מכאבי ברכיים. האם יש קשר בין התרופה לכאבים? האם יכולות להיות תופעות לוואי נוספות?